Жители на Видин, Враца и Монтана организират подписка за отделяне

...
Жители на Видин, Враца и Монтана организират подписка за отделяне
Коментари Харесай

Северозападът поиска независимост и свой Пучдемон

Жители на Видин, Враца и Монтана провеждат подписка за обособяване от България, оповестява NOVA.

Те настояват, че желаят да се причислят към Румъния. "Един от претекстовете за самодейността е районът да се избави от корупцията в България. Би трябвало да не сме част от тази корупция”, аргументира се основателят на подписката Борис Каменов.

На въпрос дали трите града ще станат като Барселона, Каменов отговори, че на Северозапада му би трябвало „ един човек като Пучдемон”.

„ А Бе Се”: Пучдемон ще се промъкне в Испания дегизиран?

„ Северозападът сме известни с това, че сме борбени хора”, споделя още той и напомни по какъв начин популацията на родния му район е провело Чипровското въстание против Османската империя, както и така наречен Септемврийско въстание от 1923 година. Борис Каменов посочи, че хората от Северозапада постоянно са се борили за „ същинска демокрация”.

Като претекстове за устрема към Румъния, Каменов уточни без съмнение по-ефективната румънска правосъдна система и битката с корупцията. „ Тяхната правосъдна система е доста по-демократична и реформирана”, сподели той.

Друг от „ сепаратистите” съобщи, че поддържа самодейността, защото в Северозападна България няма работа. „ Работим по Козлодуй, Пловдив и други градове, а тук няма нищо”, добави той.

Инициаторът на придвижването за самостоятелност добави, че едвам откакто районът получи самостоятелност, ще се обърне към Румъния с предложение за присъединение към нея.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР