Жители на улица "Могилата" от столичния квартал "Витоша" алармираха, че

...
Жители на улица "Могилата" от столичния квартал "Витоша" алармираха, че
Коментари Харесай

Ремонт превърна в кошмар за 6000 софиянци излизането от кв."Витоша"

Жители на улица "Могилата " от столичния квартал "Витоша " сигнализираха, че ремонт е трансформирал в призрачен сън излизането и прибирането с коли до домовете им, написа trafficnews.bg.

"Улицата ни е затворена за ремонт на канализацията и уголемение на пътното платно. На нея живеем към 6 000 души. Като единствен излаз от квартала към бул. "Черни Връх " като обход на "Могилата " са определени две дребни улици, които са задръстени от паркирани коли.

В спокойни часове мъчно минава един автомобил умерено, а разминаването е на процедура невероятно. В час пик пък едвам се пълзи. Това е цялостен смут ", обявиха поданици на "Могилата ".

Според тях постоянно се стига да свади сред изнервените водачи и е въпрос на време да стане по-голяма пакост.

Местните хора се оплакват, че им е писнало от поправки. В началото на годината улицата беше ремонтирана в единия си край, където беше сменено и осветлението.

От районното кметство "Лозенец " изясняват, че задачата на новия ремонт е улицата да бъде разширена с към метър, което би трябвало да улесни трафика.

Според плана с изключение на уголемение ще се построи ново осветяване и система за отводняване, с цел да не се образуват локви. Ще има също естествен тротоар и бордюри. Проблеми с отчуждителните процедури пък удължило във времето главния ремонт на основната за квартала улица.

В края на септември жителите от улица "Могилата " пък се жалваха във Facebook, че мощно наклонено дърво е надвиснало над тротоара на кръстовището на с ул. "Чавдар Мутафов " и към този момент месец няма резултат от подадените тъжби за премхването му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР