Жители на село Атия излязоха на протест и заплашват да

...
Жители на село Атия излязоха на протест и заплашват да
Коментари Харесай

Протест и блокада на пътя след смъртта на 16-годишния Костадин

Жители на село Атия излязоха на митинг и заплашват да блокират пътя Бургас-Созопол. Причината е гибелта на 16-годишния Костадин, който в понеделник беше погубен на пешеходна пътека в селото. Момчето пресичало, с цел да си хване рейса за Бургас, където учи, когато автомобилът го блъснал. Единственият свидетел на нещастието споделя, че било към момента мрачно и валял дъжд.
Сега хората, които живеят в околните села, упорстват да се обезопаси региона към мястото за секване и автобусната спирка. Според локалните пътят е извънредно рисков и там през годините са починали най-малко още трима души.

Тази заран десетки поданици на Атия и околните градове и мощ се събраха на кръстовището, с цел да слагат цветя на пешеходната пътека, където Костадин Джаров от Атия беше пометено от джип.

" За следващ път институциите не обръщат внимание на казуса, който съществува тук от години. И се питаме какво да създадем, с цел да дадем публичност на казуса. Защо би трябвало да бъде дадена поредна жертва на пътя, с цел да ни чуят институциите. Искаме да пресичаме безвредно. Настояваме за пасарелка, ограничение на скоростта ", разяснява за " Здравей, България " по Нова тв Веселина, майка на Костадин Джаров.

Около злощастното кръстовище има още четири паметника на починали хора. Но какво би трябвало да се промени?

" Искаме да кажем " Стоп " на гибелта на това кръстовище. Искаме пасарелка, желаеме кръгово придвижване, понижаване на скоростта. Наличието на радар не стопира водачите ", възмути се Ренета Стоева, кмет на Атия.

А маркировката на пътя, където е станал случая, за която дава отговор Агенция " Пътна инфраструктура ", съвсем не се вижда.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР