Жители на родопските общини Девин и Доспат протестираха днес срещу

...
Жители на родопските общини Девин и Доспат протестираха днес срещу
Коментари Харесай

Граждани на Девин и Доспат заплашват с блокиране на пътища заради цените на водата

Жители на родопските общини Девин и Доспат стачкуваха през днешния ден против повишаването на водата от май следващата година, предоха Би Ти Ви и " Дарикнюз ".

Според протестиращите, събрали се пред Общинската администрация в Девин, нарастването е нелегално и е основано на документ с погрешно наличие, основан от ръководителя на Асоциацията по тръбопровод и канализация в Смолян. Гражданите, проведени от предприемчив комитет " Да защитим водата на Девин ", желаеха неговата оставка.

Те упорстват за връщане на старите цени на водата отпреди 1 май 2017 година, като на семействата се възвърне разликата в цената със задна дата.

От май тази година цената на питейната вода в общината бе увеличена с над 90 ст. до 1,62 лева за кубик, а от първи януари се планува ново повишаване на водата в Смолянско с 3%.

Протестиращите са отправили настояванията си към премиера, Министерството на районното развиване и омбудсмана Мая Манолова, като заплашват, че в случай че не бъдат чути ще стачкуват посредством блокиране на пътни артерии при започване на 2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР