Жители на карловското село Кърнаре и на съседни населени места

...
Жители на карловското село Кърнаре и на съседни населени места
Коментари Харесай

Напрежение между българи и роми в село Кърнаре

Жители на карловското село Кърнаре и на прилежащи обитаеми места блокираха за малко подбалканския път София - Бургас. Те стачкуват против експанзията на група роми, които в събота вечерта раниха човек и изпочупиха локално заведение, по време на частно празненство, откакто им било отказано да бъдат обслужени. Трима от нападателите бяха арестувани за безчинство за 72 часа.

Протестиращите се пробваха да стигнат до ромската махала, само че полицията и жандармерията не ги позволиха. Тъй като нямаха позволение да блокират подбалканския път София - Бургас, те няколко пъти пресичаха пешеходна пътека.

Кметът на Кърнаре Боньо Бонев изясни, че в селото живеят към 300 роми и всички постройки са противозаконни, а от общината в Карлово споделиха, че комисия стартира да разказва противозаконните къщи. По-късно на ромите ще бъде препоръчано да закупят имоти и да си построят къщи.
Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово: Държавата да ни помогне със средства и експертен капацитет за разработване на подробни устройствени проекти, типово планиране, тъй като една част от тези хора може да кажат, че нямат средства да проектират.
Вече 10 години общината упорства да бъде открит полицейски сектор в най-близкото село до Кърнаре - Розино, с цел да има 24-часово полицейско наличие, само че резултат няма.
 Роми изпочупиха заведение в село Кърнаре Роми изпочупиха заведение в село Кърнаре
Роми са нахлули с ножове в заведение по време на частно празненство в карловското село Кърнаре, ранили са човек, а по-късно са изпочупили и стъклата на зав...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР