Жители на филипинско село намериха на брега на Източен Негрос

...
Жители на филипинско село намериха на брега на Източен Негрос
Коментари Харесай

Изхвърлена на брега акула гигант вещае нещастия и катаклизми

Жители на филипинско село откриха на брега на Източен Негрос широкоуста акула, оповестява Daily Star. Рибарят Питър Рамирес описа, че, макар заплахата, локалните са се пробвали да оказват помощ на рибата, само че напъните им се оказало безплодни. Работата е там, че дълбоководното създание е доста сензитивно към всевъзможни придвижвания по морското дъно. Затова появяването на рибата сочи, че нещо необичайно се случва на дъното на океана.

Например, преди трусове и цунами в Тохоку в Япония през 2011 година на брега бяха изхвърлени към 20 риби гребла. В момента Бюрото по лов на риба и водни запаси на Филипините проверява повода за гибелта на акулата. Това не е първият случай, по-рано в Тихия океан бе уловена акула мутант със зъби на змия.

„ Това е огромно злощастие. Налице е чувството, че наближава нещо ужасно. Може да има световна злополука, готвим се за нея “, споделя локалният гражданин Паулино Окана. Широкоустата акула бе открита през 1976 година. Оттогава тази риба е била забелязана единствено 65 пъти. Тя стига до пет метра дължина. Дълбоководното създание е било забелязвано до Япония, Тайван и Филипините.

Източник Блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР