Жители на Екатеринбург излизат на протест всяка вечер срещу комерсиален

...
Жители на Екатеринбург излизат на протест всяка вечер срещу комерсиален
Коментари Харесай

Протести срещу руския патриарх Кирил заради строеж на спа комплекс

Жители на Екатеринбург излизат на митинг всяка вечер против комерсиален план на съветската черква за градеж на храм, дружно с който се планува създаване на хотелски и спа комплекс. Вчера стачкуващи окачиха на оградата на резиденцията на съветския патриарх Кирил в Москва афиш: "Извини се за Екатеринбург ". Възмутените московчани хвърляха димки до постройката, а участници в акцията се оплакаха, че полицията е използвала мощ.

По време на митингите са били арестувани 96 души. В Екатеринбург пък са задържани 21 души.

Проектът провокира бурно публично неодобрение, митинги и арести на десетки хора. Протестиращите излизат всяка вечер от 13 май на строителната площадка на църквата Света Катерина в Екатерибург, откакто там се появи ограда и стартира подготовката за градежа на църквата.

Ситуацията към построяването на катедралата "Св. Катерина " притегли и вниманието на президента.. Владимир Путин предложи да се направи изследване и да се реши казусът в полза на хората. В Руската православна черква считат, че епархията има всички учредения да построи храм, а и е подготвена за разговор с жителите в близко бъдеще.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР