Жители на дупнишкото село Яхиново излязоха на протест срещу изграждането

...
Жители на дупнишкото село Яхиново излязоха на протест срещу изграждането
Коментари Харесай

Жители на Яхиново протестираха срещу цех за преработка на пластмаса

Жители на дупнишкото село Яхиново излязоха на митинг против построяването на завод за преправка и преработване на пластмаса в региона. Хората се тормозят, че цехът ще бъде на метри от къщите им и ще замърси природата и въздуха. Жителите на селото са организирали и подписка.

Дупница

Хората считат, че с построяването на цеха ще бъде нечиста освен почвата, само че и реката, която минава наоколо до селото. Протестната подписка с над 1500 души към този момент е изпратена до екоинспекциите.
Софка Соклева, кмет на с. Яхиново: Обезпокоени сме, че към този момент един месец, както сме внесли тези документи, това несъгласие, нямаме отговор. Септември е записана компания с капитал от 100 лева и в края на септември получихме това капиталово желание.
Цехът се планува да бъде ситуиран на 4 дка повърхност и в него да се обработват по 500 кг пластмасови боклуци на всеки час. От капиталовото желание излиза наяве, че в него няма да се обработват рискови химични субстанции.

В момента в РИОСВ- Перник тече процедура по обмисляне нуждата от правенето на оценка за влияние на околната среда и водите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР