Жители на асеновградското село Тополово бедстват с наводнени къщи, алармираха

...
Жители на асеновградското село Тополово бедстват с наводнени къщи, алармираха
Коментари Харесай

Жители на село Тополово бедстват с наводнени къщи

Жители на асеновградското село Тополово бедстват с наводнени къщи, сигнализираха читатели на Actualno.com. На места водната буря заля мебелировка и дворове, достигайки 50 сантиметра, жалват се пострадали. По думите им, поданици от Малко Тополово, както го назовават локалните, бедстват. Река се е образувала по самия път, разрушена е настилката. По-възрастните хора споделят, че не помнят да се е случвало сходно наводняване до момента. Водата от две дерета в планината се стича в домовете им и те са безсилни против природата. Наводнен е и завод за полиетиленови произведения.
Водната буря е почнала още към обяд, изясняват бедстващите. Кметът на селото Йордан Дичев, дружно с поданици и доброволци се пробват сами да се оправят със обстановката. Багер копае насипи, посредством които водата да бъде отведена. В селото са пристигнали и екипи на Пожарната, които оказват помощ в изпомпването на водата. Междувременно, в друго асеновградско село – Бачково – равнището на реката също е сериозно. В момента екип на Кризисния щаб по злополучие и повреди към Община Асеновград е на мястото, с цел да извърши оглед и да се вземе решение по какъв начин да се реагира.
Очаква в региона на селата Бачково и Нареченски бани в тесните сектори на коритото, река Чая да прелее. Поради активизирало се свлачище в региона след Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела, до момента в който бъде отхвърлен казусът, е затворен и единственият път, водещ към селата Яврово, Лясково и Добралък. На място е изпратен екип с техника, който да почисти региона. На територията на град Асеновград няма данни за рисково високо равнище на водата в речното корито, увериха от Общината. В несъгласие на изказванията от поданици на село Тополово, от Общинска администрация показаха, че няма данни за бедстващи хора или домашни животни.
" Унищожени са посевите, които се намират в дворовете на засегнатите къщи, само че към този момент няма да се изтеглят хора от селото. Доста от пътните настилки в обитаемото място са разрушени и по тях не може да се премине даже пешком, а камо ли с транспортно средство. Но на този стадий към този момент последователно започнахме да овладяваме обстановката. ", изясни за Actualno.com кметът на село Тополово Йордан Дичев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР