Жител на Димитровград сигнализира за опасен клон.Калоян Добрев търси съдействи

...
Жител на Димитровград сигнализира за опасен клон.Калоян Добрев търси съдействи
Коментари Харесай

Опасен клон може всеки момент да падне върху главите на димитровградчани СНИМКИ

Жител на Димитровград алармира за рисков клон.

Калоян Добрев търси съдействи за клон, който се е счупил и всеки миг може да се стовари върху главите на димитровградчани. А може и да пострада нечия кола, защото наоколо до дървото има паркирани коли.

Дървото се намира на детската площадка в региона на улица " Петър Берон ". Мъжът, който алармира за заплахата, отбелязва, че всеки ден на това място играят доста деца, в това число и неговото.

" Преди 2 седмици подадох електронен сигнал до общината, по който разбрах, че е била назначена инспекция още на идващия ден. Преди това и комшиите от блока са подали сигнал. В петък още веднъж отидох до общината и подадох сигнал ", написа мъжът.

Добрев се надява скоро счупеният и солиден клон да бъде отхвърлен, преди да се е стигнало до някоя покруса.

" Без значение от забавянето на способените органи, ще е хубаво, в случай че клонът бъде отсечен и се предотвратят възможни произшествия ", приключва обявата си той.

Благовеста Петрова, която разяснява поста на Калоян, отбелязва, че също е подала сигнал в общината - за дървото, катерушките и пейките.

" Входирана... и до там. Ни стон, ни вопъл от общинска администрация. То клоните стигнаха земята, да не приказваме, че покриват колите. И, не е единствено това дърво. Ако бяха отишли на обход и инспекция, можеше да набележат кои дървета са за подрязване, а някои за премахване. На гъсто са, то джунгла стана... ", разяснява дамата.

И Петя Миткова също е подала сигнал в общината - за подкастряне на въпросното дърво, както и за замяна на пейките в региона. Тя твърди, че към този момент две години се очаква дървен материал, с цел да бъдат ремонтирани счупените пейки.

" Преди две години подадох молба за катерене и подкастряне на това дърво, както и за замяна на пейките, само че оттогава се чака дървен материал за промяна на счупените пейки, а по отношение на дървото - пристигнаха да го подкастрят след към 3-4 месеца, само че хората не съумяха да доближат горните клони ", написа Миткова.



Снимки: Калоян Добрев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР