Жестоко престъпление, извършено спрямо беззащитна пенсионерка, е разкрито от криминалисти

...
Жестоко престъпление, извършено спрямо беззащитна пенсионерка, е разкрито от криминалисти
Коментари Харесай

Заловиха рецидивист, пребил пенсионерка за 660 лева

Жестоко закононарушение, осъществено по отношение на беззащитна пенсионерка, е разкрито от криминалисти към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик - дръзновен въоръжен обир. Обирът е станал в 2:00 часа през нощта на 13 януари. Авторът на похищението обаче се опитал да се укрие, а разплитането на случая лишило време.

Разследването е стартирано, откакто на посочената дата 71-годишна жителка на Пазарджик подала сигнал, че незнаен мъж е прескочил през нощта оградата и нахлул в къщата ѝ. Той заплашил спящата жена с нож, нанесъл и голям брой удари с ръце по цялото тяло. Така с побой и закани среднощният нападател принудил жертвата си да му даде 660 лв.. След осъществения обир избягал и се укрил.

На място били изпратени полицейски екипи, които създали щателни огледи и почнали работа по разплитането на случая. Дни по-късно криминалистите открили, че създател на наглия грабеж е 27-годишен гражданин на град Кричим. Мъжът е с престъпни регистрации и ефикасна присъда за предишни конфликти със закона. Залавянето му обаче било затруднено, защото той не живеел на адреса, където се води по регистрация, водел бездомнически метод на живот и се подвизавал на разнообразни места в региона.

В неделя вечерта обаче на улица в Пазарджик екипи на сектор „ Изток “ и дежурни автопатрули го засекли и задържали. Полицаите разкрили и иззели ножа, с който е направил нападението над старата жертва, както и други движимости свързващи го с закононарушението. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР