Жертвите са над 800 – сред тях старци, жени и

...
Жертвите са над 800 – сред тях старци, жени и
Коментари Харесай

Посланикът на Израел в България: Жертвите са над 800, сред тях деца, жени и старци

„ Жертвите са над 800 – измежду тях старци, дами и деца “ , съобщи посланикът на Израел в България Н.Пр. Йоси Леви Сфари .

„ Всеки жител на Израел, който е бил покрай терористите, е бил похитен или погубен ”, добави дипломатът пред „ NOVA “. Той уточни:

„ Не приказваме за човешки същества. Това са зверове, които вършат неща, които демократичните общества не могат да си показват. “

Н. Пр. Йоси Леви Сфари сподели, че Израел прави доста старания да усъвършенства икономическото положение на линията Газа. По думите му, в случай че икономическата обстановка в Газа се усъвършенства, ще се подобрят и връзките. Той изрично съобщи, че Израел няма желание да завладява Газа .

„ Очевидно тази свирепост е планувана. От години „ Хамас ” са тези, които управляват Газа ”, добави н. прочие Йоси Леви Сфари. Според него сходна офанзива не може да бъде осъществена без поддръжката на трета страна. 3700 ракети са изстреляни към Израел през последните два дни , уточни дипломатът и добави, че страната е била сюрпризирана.

„ „ Хамас ” няма почитание към човешките същества. Това е джихад. Готови са да атакуват и други места ” , твърди посланикът на Израел у нас.

Припомняме ви, че към 04:00 часа през днешния ден у нас от Тел Авив е кацнал държавният „ Еърбъс ” с втора група български жители, поискали евакуация от Израел. Били са евакуирани над 60 души . Още в неделя външният министър Мария Габриел разгласи, че българските жители, подали поръчка да се приберат, са 68.

Вчера вечерта у нас кацнаха малко над 90 българи , множеството от които са били в Израел на екскурзия. Сред тях обаче имаше и такива, живеещи непрекъснато в страната.

България подхваща изключителни ограничения по отношение на спора. Антитерористичните служби у нас са на крайник.

Премиерът акад. Николай Денков беше безапелационен, че българското посолство ще продължи да работи, до момента в който не бъдат евакуирани всички наши сънародници от Израел .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР