Жертвата била замъкната в бунгалоРайонният съд в Берковица наказа с

...
Жертвата била замъкната в бунгалоРайонният съд в Берковица наказа с
Коментари Харесай

Леки присъди за трима, изнасилили болно момиче

Жертвата била замъкната в бунгало


Районният съд в Берковица наказа с пробация и условно трима младежи за обезчестяване на момиче с психологични проблеми.

Престъплението е било осъществено на 21 август 2017 г в ромския квартал “Изток ” на Вършец. Безработният Б. Б. Т. дружно с учениците С. С. С. и Б. А. Т. отвели малолетната В. Д. в необитаемо бунгало в махалата и я подложили на полови насилия.

Момичето е със забавено умствено развиване, не върви на учебно заведение и живее под грижите на майка си, споделиха хора от квартала. Според медици жертвата на изнасилването даже не е схванала смисъла на осъщественото с нея.

Пред съда тримата обвинени се признаха за отговорни и разкаяха за стореното от тях. Те подписаха с прокуратурата съглашения за наказванията си, които бяха утвърдени и от съда. Пълнолетният Б. Б. Т., който се счита за основател на насилието, получи 4 месеца затвор условно, отсрочени с 3 години изпитателен период. С. С. С бе наказан на 10 месеца пробация, а малолетният Б. А. Т., който към този момент е осъждан, ще изтърпи 12 месеца пробация – два пъти седмично ще се записва по сегашен адрес и ще се среща наложително с пробационен служащ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР