Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) изпраща една много

...
Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) изпраща една много
Коментари Харесай

Вижте как премина 2021 година за Марица

Женският волейболен първенец на България Марица (Пловдив) изпраща една доста мощна година, в която отборът съумя да направи дубъл - купа и купа. Отборът взе участие за четвърти следващ път в групите на Шампионската лига. Маричанки продължиха и страхотната си серия без загуба в НВЛ, която продължава към този момент шест години. До момента шампионките не са побеждавани в състезание в 123 следващи мача.
 Марица (Пловдив) стартира подготовка на 10 януари, ще изиграе седем контроли
Марица (Пловдив) стартира подготовка на 10 януари, ще изиграе седем контроли

В първия си формален мач за годината отборът гостува на Струмска популярност (Радомир)

Ето по какъв начин мина 2021-а за Марица:

Януари

Годината стартира за маричанки с контроли против украинския Прометей (Днипро) воден от най-успешния ментор в историята на Марица Иван Петков и с румънския КСМ Търговище (Търговище). Марица записа юбилейната 100-а поредна победа в НВЛ в първия си формален мач за годината - посещение на Казанлък Волей (Казанлък), който беше извоюван с 3:1 гейма. В тима се завърна диагонала Силвана Чаушева.

Февруари

През февруари маричанки участваха на втория шампионат от Шампионската лига в Лодз. Поради променения формат на Шампионската лига шампионките изиграха три от шестте си мача в груповата фаза на шампионата в Полша. В първия си мач маричанки още веднъж съумяха да вземат гейм от международния гранд ВакъфБанк (Истанбул) от Турция. Тимът взе гейм и от домакините от ЛКС Комерскон (Лодз, Полша) и АСПТТ Мюлуз (Мюлуз, Франция). След завръщането си от Полша маричанки записаха пет следващи победи в НВЛ. Шампионките се класираха без проблем и за полуфиналите в шампионата за Купа България. Младата волейболистка Виктория Коева се причисли към първия тим на шампионките. Официално стана ясно, че Пловдив ще е хазаин на Европейското състезание по волейбол за дами.

Март

През третия месец от годината Марица още веднъж завоюва Купа България, откакто през предходната година шампионатът не се организира поради ковид. Във финала в Пазарджик маричанки победиха изрично с 3:0 ЦСКА (София). За първи път финалът при мъжете и дамите се организира в един и същи ден и в един и същи град. Мирослава Паскова беше определена за най-хубав състезател на финалите - MVP. Марица завоюва постоянния сезон в НВЛ със единствено един изгубен гейм, а през месец март отборът записа шест следващи победи в шампионата. Жълто-сините реализираха и две победи в четвъртфиналните плейофи в НВЛ против Перун (Варна) и продължиха към полуфиналите. Пловдивчанки участваха за следващ път в самодейност на Нестле за Живей Активно в Пампорово. Шест маричанки попаднаха в окончателния състав на България U16 за Балканиадата.

Април

Марица стана първенец за седми следващ път в НВЛ в своята история, само че за първи път в Пловдив. Шампионките отстраниха Берое (Стара Загора) в полуфиналите с 2:0 победи, а също с 2:0 отборът се оправи и с Казанлък Волей (Казанлък), който за първи път игра във край в шампионата. Пет маричанки попаднаха в разширения състав на женския националния тим, а Жана Тодорова стана дипломат на Евроволей 2021 в Пловдив. Кремена Каменова завърши спортната си кариера, а младият гений Ива Дудова подписа първия си професионален контракт.

Май

Спортния шеф на школата на маричанки Владимир Котев стана състезателен шеф на първия тим. Тимът се раздели с треньора Лазар Лазаров. Старшата на Марица приключи с бронзов орден на националните финали, а Борислава Личева беше определена за най-хубава разпределителка. Пет маричанки попаднаха в състава на България за мачовете от Златната Европейска лига. Станаха ясни и първите нови попълнения на тима за новия сезон - Симона Димитрова и Лора Славчева. Мирослава Паскова продължи кариерата си в Турция. Двойката на Марица Никол Митева & Катрин Бабачева приключиха на второ място на шампионата Sofia Beach.

Юни

Марица U15 стана изрично първенец в Директива за птиците до 15 години без изгубен гейм. Ива Дудова и Маргарита Гунчева получиха самостоятелни награди за надлежно най-хубав играч и най-хубав разпределител. Марица U12 също стана първенец без изгубен гейм. Националките съумяха да завоюват за повторно Златната Европейска лига. Добрина Христоскова се завърна в Марица. Капитанката на шампионките Петя Баракова продължи кариерата си в Румъния. Марица U11 приключи на второто място в Регион Тракия.

Юли

Марица U17 стана първенец без изгубен гейм в шампионата, а три маричанки обраха самостоятелните оценки. Ива Дудова стана MVP, Маргарита Гунчева най-хубав разпределител, а Виктория Коева най-хубав реализатор на начален удар. България U16 реализира нещо велико и завоюва бронз на Европейското. С бронзовите медали се окичиха шест маричанки - Маргарита Гунчева, Ива Дудова, Мария-Габриела Миличевич, Дияна Борисова, Михаела Иванова и Йоана Докова. Ива Дудова беше определена за най-хубав диагонал. Марица U13 приключи на второто място в Директива за птиците. Елица Купеникова беше оповестена за най-хубав блокировач на финалите. Женският народен тим стартира подготовка за Европейското в Пловдив. Кристина Гунчева се завърна при Жълто-сините, а отборът притегли и единствената чужденка през новия сезон - сръбкинята Николина Ашчерич. Двойката на маричанки Никол Митева & Катрин Бабачева приключи на второто място на шампионата от Държавното състезание по плажен волейбол до 18 години в Кърджали.

Август

Борислав Крачанов стана новият треньор на женския тим на Марица, а отборът започва подготовка за новия сезон. Стана явен окончателния състав на България за Евроволей 2021, а в състава попаднаха досегашните маричанки Жана Тодорова, Мирослава Паскова и Петя Баракова, както и Александра Миланова. Маричанки влязоха в функциите на съдии в самодейността на Нестле за Живей Активно на плажа във Варна. Волейболистките и треньорският щаб на Марица посетиха Араповския манастир " Св. Неделя ". Клубът се включи в благотворителен търг за дребния Милен Николов.

Септември

Пловдив беше хазаин за първи път на Европейско състезание по волейбол. Легендата Христо Стоичков беше на посетители на шампионките, а неговата марка H8S облече маричанки за новия сезон. Ивелина Монова се завърна в игра за пловдивчани след двугодишно неявяване. Дългогодишното либеро на шампионките Жана Тодорова мина в украйнския Прометей. Марица взе участие на другарски шампионат в Турция и Украйна. Шест маричанки попаднаха в състава на България U18 за Световното състезание. Марица научи противниците си в Шампионската лига. Бившата дългогодишна волейболистка на отбора Милена Димова и някогашният кинезитерапевт Николай Касабов станаха родители на дребния Никола.

Октомври

Маричанки завоюваха шампионата във Варна. В зала Лаута беше направено чисто ново табло за тренировки на тима. Ивелина Монова стана новият капитан на Марица. Стана ясна програмата на шампионките в Шампионската лига. Отборът на пловдивчани за новия сезон беше формиран 90% от лични фрагменти. Тимът започва новия сезон с победа над Славия (София) в първи мач пред аудитория от година и половина.

Ноември

Марица игра контроли с турския гранд Галатасарай (Истанбул). Тимът записа три следващи победи в НВЛ и загръгли 120 следващи триумфа без загуба в шампионата. Маричанки започнаха новия сезон в Шампионската лига със загуба от френския Безие (Безие). Борислав Крачанов стана най-младият треньор в Шампионската лига, а Ива Дудова е втората най-млада състезателка в Шампионска лига.

Декември

Шампионките направиха доста мощен мач против турския гранд Фенербахче Опет (Истанбул) в Шампионска лига. Двубоят беше и първи пред аудитория в Шампионска лига за отбора от над година и половина. Те взеха гейм и бяха доста близо да вземат и втори гейм на турския отбор. Марица пусна в продажба календара за 2022-а година. Тимът записа и две победи в НВЛ. В последния си мач за годината маричанки изгубиха от Динамо - Ак Барс (Казан) в Русия. Марица U15 приключи на петото място на интернационалния шампионат " Звезди на бъдещето ". Маричанки приключиха годината с най-младия си състав в клубната история.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР