Женският национален отбор по волейбол на Испания завърши на трето

...
Женският национален отбор по волейбол на Испания завърши на трето
Коментари Харесай

Историческо трето място за Испания в Златната лига

Женският народен тим по волейбол на Испания приключи на трето място в шампионата Златна лига. " Ла Роха " съумя да победи с 3:2 (28:26, 10:25, 23:25, 25:16, 15:10) посочения за един от любимците - Чехия, в дребния край, игран в Русе.

Двата тима, които изгубиха полуфиналните си срещи, предложиха волейбол на доста високо равнище и оспорвани 5 гейма. Публиката в залата, която чака с неспокойствие финала сред България и Хърватия, остана очарована и награди с овации всички волейболистки на полето.

Решителната среща сред България и Хърватия може да гледате директно по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg от 20:00 ч.

Двата отбора предложиха извънредно равносилен волейбол през първия гейм на публиката, която извърши трибуните на залата в Русе часове преди финала, в който ще поддържа българския отбор. Почти до края на частта те играха точка за точка, като водачът в резултата се сменяше непрекъснато. В последна сметка испанките измъкнаха гейма след 28:26. Основен принос за това имаше Ракел Монторо, която осъществя 10 точки за частта.

Изоставането в резултата явно окуражи чехкините, които още при започване на втория гейм натрупаха солидна преднина от 4 точки, а доникъде даже я усилиха. В последна сметка те диктуваха напълно нещата на терена, като дадоха на испанките опция да осъществят единствено 9 точки и изравниха резултата.

Третият гейм също стартира оспорвано. Испанките се отърсиха от шока и не разрешиха на устремените чехкини още веднъж да поведат сензитивно в резултата. Последните победителки в шампионата обаче въпреки всичко съумяха да излязат напред след 16-та точка. Въпреки мощната игра на противничките им, те не изпуснаха самодейността и резултатът стана 2:1.

В четвъртата част испанките пробваха финален избавителен взлом и съумяха. Със постоянна игра, безупречна отбрана и с помощта на грешките на чехкините, те натрупаха преднина първоначално и не дадоха никаква опция на съперничките си да се върнат в гейма. След 25:15 мачът влезе в тайбрек.

Испанките поведоха с 3:0 и резервираха това свое преимущество до края.

Така за първи път в историята си те ще се качат на почетната стълбичка в Златната лига. До момента най-голямото им достижение беше четвъртото място от 2019 година

В 20:00 ч. стартира финалът сред България и Хърватия. Може да го гледате директно по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР