Женският национален отбор на България по футбол започна участието си

...
Женският национален отбор на България по футбол започна участието си
Коментари Харесай

Националките ни по футбол с убедителна победа над Литва на турнира в София

Женският народен тим на България по футбол стартира присъединяване си на шампионата " International Women`s Cup " 2023, на който е хазаин БФС, с безапелационна победа над Литва с 3:0. Момичетата на селекционера Силвия Радойска бяха изрично по-добри от самото начало и с изключение на трите гола, можеха да осъществят и още чисти обстановки. Александра Янева преди почивката, Нора Димитрова 10 минути след началото на втората част и Катрин Караджов донесоха триумфа на българския отбор.

По-късно през днешния ден е втората среща от шампионата сред Латвия и Косово. Победителите от двата полуфинални мача ще се изправят в борба за Купата на 10-и април от 17.00 часа. От 11.00 часа същия ден е и мачът за 3-ото място.

Срещата стартира с прекрасен отдалечен удар на Евдокия Попадинова, само че литовската вратарка избави топката. В 20-ата минута при една от дребното офанзиви на гостенките можеха да открият резултата, само че тяхната нападателка стреля от дребен ъгъл в навън.

Само след три минути обаче по-добрата игра на българския тим даде резултат и Александра Янева откри головата сметка в шампионата. Тя получи пас от дълбочина от половината на България, надбяга защитничка на Литва и с мощен удар под гредата направи 1:0.

10 минути след началото на второто полувреме след осъществяване на корнер българските девойки задържаха напрежението пред вратата на Литва. Николета Бойчева овладя топката на десния фланг и центрира в наказателното поле, където Нора Димитрова скочи най-високо на втора греда и с глава удвои преднината.

Селекцията на Силвия Радойска оформи превъзходството си 10 минути преди последния съдийски сигнал посредством играещата във Франция Катрин Караджов. Симона Петкова получи дълъг пас, затрудни оптимално вратарката, която изпусна топката. Притичалата Катрин Караджов я довкара на празна врата за крайното 3:0.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР