Женският национален отбор на България по естетическа групова гимнастика спечели

...
Женският национален отбор на България по естетическа групова гимнастика спечели
Коментари Харесай

Женският национален отбор на България по естетическа групова гимнастика спечели историческа първа титла на Световното в Грац

Женският народен тим на България по естетическа групова гимнастика завоюва историческа първа купа за страната на Световното състезание в Грац (Австрия), а българските състезателки завоюваха още два сребърни медала. Тимът в състав Христиана Ковачева, Карина Нейкова, Виктория Берова, Дария Капсъзова, Мария Мехлемова, Яна Стайкова, Сибила Къпрачева, Сияна Табакова и Рада Кутли постави завършек на превъзходството на съветските и финландски тимови и взе златото на шампионата на планетата. Възпитаничките на треньора Кристина Ташева, който бяха лидерки и след първото осъществяване в събота, събраха 38.550 точки, откакто имат оценки от 19.050 в квалификациите и 19.500 на финала.

Това е първа международна купа за България в историята на този спорт. На второ място е Минетит (Финландия) с 38.200 точки, а на трето Глория (Финландия) с 37.500 точки. При дамите Велбъжд (Кюстендил) е на осмо място с 32.900 точки, а София Спорт зае 15-а позиция. В отборното класиране България е на второ място, след Финландия и пред Казахстан.

При девойките националният тим на България завоюва сребърно отличие, което също е първо в историята. Тимът има 37.550 точки (18.500 и 19.050). Шампион стана Минетит (Финландия) с 37.900точки.

Българският отбор е в състав Дария Войнова, Никол Златкова, Кристияна Дойчева, Мария Стаменова, Никол Ангелова, Рая Сръндева, Симона Берова, Катрин Тасева и Никол Стоянова.

фотография: БФ Естетическа гимнастика
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР