Женският национален отбор на България изигра оспорван петгеймов мач срещу

...
Женският национален отбор на България изигра оспорван петгеймов мач срещу
Коментари Харесай

България завърши със загуба волейболната Лига на нациите

Женският народен тим на България изигра оспорван петгеймов мач против Сърбия, само че за втори следващ път отстъпи с 2:3 (25:20, 16:25, 14:25, 25:17, 4:15) гейма пред двукратния международен първенец. Двата отбора се изправиха един против различен в Сувон (Република Корея) в последната си среща от Лигата на нациите.

След трите шампионата в тазгодишната конкуренция България остана две победи от 12 срещи и 9 точки в актива, заемайки предпоследната 13-а позиция. Оставането на отбора в Лигата на нациите зависи от изхода на дуела сред Турция и Хърватия, който ще се играе по-късно през днешния ден в Тайланд, като хърватките би трябвало да изгубят без значение с какъв резултат.

Срещу Сърбия националките демонстрираха темперамент и с отлична игра в четвъртия гейм бяха покрай това да стигнат до триумфа. В поредна среща те демонстрираха положително равнище в откриващия гейм. Мира Тодорова даде подтик на отбора да поведе с 8:3 преди треньорът на сръбкините Джовани Гуидети да вземе спиране. То им се отрази позитивно и те съумяха да понижат до 9:10. Силна поредност на българките им даде задатък от 17:11, а малко по-късно и от 21:16. България не се отпусна и завоюва частта с 25:20.

Лошо стартира втория гейм, в който сръбските волейболистки взеха преднина от 9:2, а в средата на гейма и от 18:6. Селекцията на Лоренцо Мичели се съвзе, посредством най-много на положителните изяви на влязлата в игра Ивета Станчулова, както и на Мария Йорданова, и съумя да понижи разликата до 15:22. Сърбия обаче взе тази част с 25:16 и изравни.

Още по-големи компликации българките изпитваха в нахлуване в третия гейм, макар че доникъде му се държаха доста равностойно на златните медалисти от последното Световно състезание. Сърбия направи мощна серия след 11:15 и стремително натрупа удобна преднина за поврат в срещата.

Оспорвано начало беляза четвъртия гейм, в който националките съумяха да се откъснат с 11:4. Сърбия съумя на няколко пъти да понижи изоставането си, само че България не разреши поврат и на собствен ред изравни геймовете след 25:17.

В тайбрека международният първенец се активизира и поведе безапелационно със мощна игра на Тияна Бошкович, която осъществя 7 точки. Българките съумяха да запишат едвам 4 точки в последния гейм и по този начин изгубиха дуела.

Радостина Маринова бе най-резултатна за националния тим с 18 точки, Мария Йорданова добави 11. Толкова записа и Мира Тодорова, която игра мощно на обсада. Тимът ни осъществя общо 12 сполучливи блокади и 8 аса.

Въпреки успеха над България, сръбкините също пропущат тази година финалния шампионат в Съединени американски щати. Те остават на девета позиция с 6 победи и 6 загуби.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР