Женският национален отбор на България игра сърцато срещу втория във

...
Женският национален отбор на България игра сърцато срещу втория във
Коментари Харесай

Кошмарът за волейболистките ни продължава

Женският народен тим на България игра сърцато против втория във краткотрайното класиране във Волейболната лига на нациите – Италия, само че не съумя да вземе гейм на класния противник. „ Лъвиците “ изгубиха от „ Скуадра адзура “ с 0:3 (-19, -23, -20) в първия си мач от група 13, на шампионата от четвъртата седмица от Лигата, който се организира в италианския град Перуджа.
 Волейболистките ни взеха единствено гейм от Доминиканската република
Домакините започнаха на познатото високо равнище, диктуваха играта напълно в първата част и затвориха гейма в своя изгода с разлика.

Във втората част обаче българският отбор сподели не се предава елементарно, и че домакините би трябвало крепко да се потрудят са триумфа си. Момичетата на Иван Петков направиха чудесно начало и поведоха с 5:2. Италианките последователно стопиха пасива си, а играта потегли равностойно. Силни моменти имаха Гергана Димитрова и Силвана Чаушева, а отборът ни се бореше за всяка точка. В решаващите моменти обаче съставът на Италия сподели класата си и наложи волята си с 25:23, а с това завоюва и втората част.

В третата част още веднъж българките се пробваха да се опълчват, и още веднъж демонстрираха хубави изяви на терена, само че италианките не позволиха повече спешни моменти. Домакините поддържаха минимална разлика завоюваха гейма и затвориха мача с чиста победа.

Най-резултатна за българския отбор беше Гергана Димитрова с 15 точки (1 ас и 52% успеваемост в атака). Силвана Чаушева приключи с 13 точки (1 блок и 38% успеваемост в атака).

Реализатор за успеха на Италия бе Индре Сорокайте с 19 точки (2 блока, 1 ас и 46% успеваемост в атака) за успеха. Елена Пиетрини добави още 13 точки (1 ас и 46% успеваемост в атака) за триумфа.

Това бе десета загуба за България, като отборът ни остава на последното 16-о място във краткотрайното общо класиране без победа досега, и една извоювана точка. " Скуадра адзура " пък е на второ място с 8 победи, 2 загуби и 25 точки.

Във втория си мач от групата " лъвиците " ще играят с извънредно младия състав на Русия, който през днешния ден надигра Република Корея с 3:1 гейма. Двубоят е на 12 юни (сряда) от 18:00 ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР