Женски двубой за поста началник на Регионалното управление на образованието

...
Женски двубой за поста началник на Регионалното управление на образованието
Коментари Харесай

Дамски двубой за шефското място в образованието

Женски дуел за поста шеф на Регионалното ръководство на образованието в Пловдив стартира на 4 август, откакто до състезанието бяха позволени по документи единствените две кандидатки.



В борбата за титуляр влиза изпълняващият длъжността сега след дисциплинарното освобождение на Иванка Киркова – Антоанета Пакова, която преди този момент ръководеше отдел " Административно-правно, финансово-стопанско и осведомително обслужване " в РУО.

Съперница й е инж. Мария Абрашева. Нейното име бе обвързвано със скандал през 2105 година, когато бе освободена дисциплинарно като шеф на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик от тогавашния министър Тодор Танев. Обвиненията против нея бяха за занемареност, а инспекции откриха " мъртви души " - възпитаници, за които школото получава финансиране, само че действително не са в гимназията.



Тестът е плануван за 4 август от 10 часа в МОН, а на идващия ден е третият стадий – изявление.

За заемането на поста се изисква познаване на близо 50 документа от нормативната база, свързани със системата на образованието.

Комисията към този момент е одобрила 3 разнообразни разновидността на тест. Всеки включва 40 затворени въпроса с по един правилен отговор, който носи 0,125 точки. Максималният вероятен резултат от теста е 5,00 точки. Минималният общ брой, при който претендентът се смята за сполучливо издържал, е 3,75 точки за 30 правилни отговора.

Буквеното обозначение на определения отговор се загражда с кръг със наследник химикал. Не се позволява нанасянето на ремонти, дописване или заличаване, както и маркиране на повече от един отговор.В тези случаи се смята, че на съответния въпрос е даден неверен отговор.

Времето за решение на теста е 60 минути.

С по-голяма тежест обаче е изявлението – резултатът от него се умножава по коефициент 5, а от теста – по 4.

Минималният резултат, при който претендентът ще се смята за сполучливо издържал изявлението, е 4,00 точки. Оценката се образува, като въз основа на отговорите на претендента всеки член на конкурсната комисия вписва своята преценка в специфичен формуляр по Наредбата за осъществяване на състезанията и подбора при подвижност на държавни чиновници. Общият резултат, вписан от всеки член на комисията, е средноаритметична големина от оценките по обособените компетентности по 5-степенна канара.

Общият резултат от изявлението на всеки претендент пък е средноаритметична големина от оценката на членовете на конкурсната комисия по 5-степенна канара. При изчисленията резултатът се закръглява с два знака след десетичната запетая.

При реализиран на изявлението резултат под минималния 4,00 претендентът не образува финален резултат и не се класира.

Окончателният резултат на претендента е общ брой от резултатите, получени на теста и на изявлението, умножени надлежно с коефициенти 4 и 5.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР