Женската тенис асоциация все още работи по въпроса за намиране

...
Женската тенис асоциация все още работи по въпроса за намиране
Коментари Харесай

Няма да има тенис турнири за жени в Китай

Женската тенис асоциация към момента работи по въпроса за намиране на решение в опълчването с Китай по въпроса с Шуай Пън, само че сигурно няма да се върне в страната с шампионатите си през тази 2022 година, разгласи шефът й Стив Саймън.

Безопасността на някогашната номер 1 в ранглистата на двойки стана проблем пред УТА, откакто Пън разгласява видео в обществените мрежи предишния ноември, че е била обект на полово принуждение от страна на почитан политик. След това тя изтри видеото, в което обвиняваше някогашния вицепремиер Чжън Гаоли, а самата тя изчезна за към три седмици.

УТА прекрати всичките си шампионати в Китай, планувани за идващия месец - решение, което се чака да коства на асоциацията стотици милиони долари от тв права и спонсорство.

" Оставаме фокусирани в намирането на решение за това ", сподели Саймън пред The ​​Tennis Podcast. " Искаме да намерим решение, с което Пън може да се усеща удобно, китайското държавно управление да се усеща удобно и ние да се усещаме удобно. Не желаеме да се отдалечаваме от Китай като тенис-дестинация. Но ще се наложи да запазим тази позиция, до момента в който не намерим решение на проблема. Решителни сме в това си желание и се надяваме, че още веднъж ще имаме шампионати там през 2023-а година. Ако успеем да реализираме прогрес в тази посока, ще бъде победа за света, споделя още началникът на УТА.

Шуай Пън, която към този момент се беше отдръпнала от професионалния тенис, се появи на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари и отхвърли, че е обвинила някого в полово принуждение. И добави, че самата тя е изтрила обявата в обществените мрежи. Но УТА се придържа към настояването си за публично следствие на изказванията и упорства за персонална среща на четири очи с нея.

" Не сме имали скоро връзка с нея. Светът не я е виждал от Олимпиадата, добави Саймън.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР