Жените шофьори са по-внимателни на пътя и правят по-малко рискови

...
Жените шофьори са по-внимателни на пътя и правят по-малко рискови
Коментари Харесай

Доказано: Жените шофьори са по-внимателни на пътя

Жените водачи са по-внимателни на пътя и вършат по-малко рискови и застрашаващи останалите участници в придвижването нарушавания. 

Това стана ясно от думите на психолога по пътен травматизъм доктор Зорница Тоткова , която разяснява тематиката с пътната сигурност у нас пред „ Bulgaria ON AIR “. Според нея дамите също вършат нарушавания, само че те са провокирани по-скоро от краткотрайно нехайство и разпръскване , а не се подхващат съзнателно.

„ Статистиката демонстрира, че когато превишаваме скоростта, вероятността да настъпи произшествие е доста по-голяма, времето за реакция се съкратява “.

Тя добави, че най-опасни у нас остават младите водачи , защото те нямат задоволително опит , само че ги прикани да опитат да видят кои са мощните и слабите им страни при ръководството на автомобил. По думите и мъчно можем да забележим действителна смяна на момента , само че това може да стане след години, в случай че настройките на хората стартират да се сменят още от през днешния ден. 

Д-р Тоткова моли да се подхожда по-различен метод към водачите , които имат потвърдено и преднамерено рисково държание на пътя. Според нея за тях би трябвало да се изготвят стратегии за намеса, на които да се работи с тях и да се разискват съответните проблеми. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР