Жените се нуждаят от по-голямо количество сън в сравнение с

...
Жените се нуждаят от по-голямо количество сън в сравнение с
Коментари Харесай

Доказано: Жените имат нужда от повече сън от мъжете

Жените се нуждаят от по-голямо количество сън спрямо мъжете, а съгласно учените повода е „ по-сложните “ и „ гъвкави “ мозъци на дамите.
Тъй като женският мозък мисли за повече неща едновременно и употребяват повече от потенциала на този собствен орган, дамите се нуждаят и от повече време за възобновяване, каквато е и функционалността на съня.
Според откривателя доктор Джим Хорн междинното количество сън, от което дамите имат нужда в допълнение, е 20 минути, а неналичието му усилва риска от изпитване на повече яд и меланхолия.
Такива последствия се следят при дамите, които не се радват на първокласен сън, само че при същите условия сходен резултат не се демонстрира при противоположния пол.
В категорията на нуждаещите се от повече сън влизат и мъжете, чиито специалности изискват взимане на решения и креативно мислене. Заради спецификата на своята работа те имат нужда от повече сън, в сравнение с средностатистическия мъж.
Ето за какво идващия път, когато детето разсъни теб и колегата измежду нощ, към този момент знаете кой от двама ми би трябвало да стане от леглото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР