Жените по-трудно се отказват от тютюнопушенето в сравнение с мъжете,

...
Жените по-трудно се отказват от тютюнопушенето в сравнение с мъжете,
Коментари Харесай

Жените по-трудно отказват цигарите

Жените по-трудно се отхвърлят от тютюнопушенето спрямо мъжете, а първият ден без цигара е най-голямото предизвикателство за дамите. Това сочат данни от проучване на експерти от Училището по публично здраве " Мейлман " към Колумбийския университет, представени от електронното издание " Юрикалърт ".

Проучването е направено в 12 страни с ниски и междинни приходи на популацията, в които живеят към 60% от пушачите в света. Според откривателите по-големите предупредителни етикети за вредите от цигарите върху кутиите понижават възможностите за еднодневно връщане към порока при дамите. Дамите също по този начин по-трудно съумяват да се откажат от тютюнопушенето за дълъг интервал от време.

Различни са и аргументите, които стоят зад решенията на представителите на двата пола да изоставят или да се върнат към нездравословния табиет, сочи още изследването. Жените са по-склонни още веднъж да възпламенят цигара поради предпочитание да смъкват килограми. Здравословни проблеми също ги подтикват да се опитат да откажат тютюнопушенето, до момента в който при мъжете сходно нещо се следи по-рядко. Бременността също е мощен претекст при дамите да спрат цигарите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР