Женева. Властите по света реагираха с тревога в петък на

...
Женева. Властите по света реагираха с тревога в петък на
Коментари Харесай

Reuters: Много страни ограничиха полетите си до Южна Африка

Женева. Властите по света реагираха с паника в петък на нов вид на ковид, открит в Южна Африка, като Европейски Съюз, Англия и Индия са измежду тези, които оповестиха по-строг граничен надзор, до момента в който учените се опитваха да дефинират дали разновидността е устойчива на имунизациите, предава Reuters .

Великобритания забрани полетите от Южна Африка и прилежащите страни и помоли английските пасажери, връщащи се оттова, да се слагат под карантина, до момента в който ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз също има за цел да спре въздушните пътувания от района.

Учените към момента учат разновидността, разпознат тази седмица, само че новините удариха тежко международните тържища и цените на петрола на фона на опасенията за нови забрани за пътешестване на към този момент разтърсените стопански системи в Южна Африка.

Вариантът има шипов протеин, който е фрапантно друг от този в истинския ковид, на който са основани имунизациите против COVID-19, сподели Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, като поражда опасения за това по какъв начин ще се оправят актуалните ваксини, сполучливи против по-познатия вид " Делта ".

„ Както учените описаха, (това е) „ най-значимият вид “, който са срещали до момента “, сподели английският министър на превоза Грант Шапс пред Sky News.

Световната здравна организация (СЗО) ще организира среща в Женева в 13:00 часа българско време. Експертите ще обсъдят рисковете, които съставлява, сподели представителят на СЗО Кристиан Линдмайер.

Близо 100 последователности на разновидността са докладвани и ранният разбор демонстрира, че има " огромен брой разновидности ", изискващи в допълнение изследване, сподели Линдмайер.

Епидемиологът от Хонконг Бен Куалин сподели, че може да е прекомерно късно за стягане на рестриктивните мерки за пътешестване.

„ Мисля, че би трябвало да признаем, че най-вероятно този вирус към този момент е на други места. И по този начин, в случай че затворим вратата в този момент, евентуално ще бъде прекомерно късно “, сподели ученият.

Южна Африка ще приказва с английските управляващи, с цел да се опита да ги накара да преразгледат възбраната за полети, заяви външното министерство в Претория.

„ Нашата непосредствена угриженост е вредите, които това решение ще аргументи както на туристическата промишленост, по този начин и на бизнеса на двете страни “, сподели в изказване външният министър Наледи Пандор.

Вариантът, наименуван B.1.1.529, също е открит в Ботсвана и Хонконг, съгласно Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство. Израел съобщи, че не разрешава на своите жители да пътуват до Южна Африка, откакто един случай на новия вариант беше открит при пасажер, завръщащ се от Малави.

„ В момента сме на ръба на изключително състояние “, сподели министър председателят Нафтали Бенет, съгласно изказване от неговия офис.

" Нашият главен принцип е да действаме бързо, мощно и в този момент. "

Новата вълна и откриването на новия вид идват тъкмо когато Европа и Съединените щати навлизат в зимата, когато повече хора се събират на закрито в навечерието на Коледа, осигурявайки място за размножаване на зараза.

Италия наложи възбрана за влизане на хора, които са посетили южноафрикански страни през последните 14 дни, а Германия ще разгласи Южна Африка за зона с вид на вируса, сподели източник от здравното министерство.

Индия издаде съвет към всички щати да тестват и ревизират интернационалните пасажери от Южна Африка и други „ изложени на риск “ страни, откакто облекчи някои от рестриктивните мерки си за пътешестване по-рано този месец.

Министерството на опазването на здравето на Сингапур съобщи, че също ще ограничи пристиганията от района, а Япония стегна граничния надзор за гости от Южна Африка и пет други африкански страни.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР