Женени сме от 6 години и имаме дете на 3

...
Женени сме от 6 години и имаме дете на 3
Коментари Харесай

Защо след появата на детето сексът изстива

„ Женени сме от 6 години и имаме дете на 3 година След като то пристигна на бял свят, сексът изчезна от връзката ни. Съпругата ми твърди, че не се нуждае от това, че има други грижи. На този декор аз започнах да се отдалечавам от нея, тя от мен. В същото време даже не ми е минавала мисълта, че мога да ѝ изневеря.

През последните три месеца жена ми не спи даже в едно легло с мен. Предложих да намерим някакво решение дружно, само че тя сподели, че не ме обича. Отговорих ѝ, че в случай че не спи с мъжа си, дано той въобще да не е в жилището. И тя си събра нещата и отиде при майка си. Сега желае бракоразвод. Просто не знам какво да върша ", написа млад мъж.

Ето отговора на семейния психолог Татяна Павлова.

Този проблем постоянно поражда в фамилии след раждането на дете. Факт е, че половата интензивност на дамата в действителност понижава след раждането. И това се случва по няколко аргументи.

1. Физиология. Особено, в случай че дамата е родила естествено. След претърпяната болка, дискомфорт, разкъсвания...вероятно тя към момента изпитва боязън. Той може да блокира половото предпочитание.

2. Умора. Колкото повече една жена се уморява, толкоз по-малко е привлечена от половите връзки. Либидото ѝ е мощно подвластно от психо-емоционалното натоварване: отмалялост, безсилие, липса на сън - всичко това се отразява директно в нейното увлечение и предпочитание. Мъжете са устроени по друг метод.

3. Грижи за детето. След раждането вниманието на дамата към бебето става по-остро, тревогата и бдителността се усилват. През първата година от живота майката и бебето са едно цяло, и никой различен не е част от тандема. 

Във всичко и преди всичко е детето. Тя постоянно е тревожна и с нараснало внимание, даже през нощта, по време на сън, тя слуша бебето.

4. Следродилна меланхолия. Ако е в лека форма, положението се характеризира със спад в настроението, потиснатост, горест, отчаяние и така нататък В по-сериозни случаи приказваме за следродилна меланхолия. Това не е просто неприятно въодушевление, това е диагноза, която може да сложи единствено психиатър. И е много постоянно срещано събитие: всяка десета жена изпитва меланхолия след раждането. Някои дами съумяват да се оправят за месец, два или три. А на други лишава години. И е разумно, че в това положение либидото понижава, дамата не иска секс.

5. Криза в връзките. Всяко семейство минава през рецесия след раждането на дете. Това се случва в друга степен постоянно, във всички фамилии, колкото и дълго чакано да е детето. Напрежението сред съпрузите се изяснява с обстоятелството, че след появяването на бебето структурата на фамилията се трансформира, функциите и функционалностите се преустройват. Майката дублирам, посвещава съвсем цялото време на бебето, баща също би трябвало да помогне, да научи нови отговорности, да помогне в къщата.

Отначало съпрузите нямат време за отмора, на която са привикнали, няма опция да спят задоволително, натрупва се отмалялост. Всичко това не може да не се отрази на връзката.

От позиция на фамилната логика на психиката и сексология сексът е форма на контакт сред съпрузите. И в случай че нещо се случи в една връзка, това не може да не засегне интимната сфера.

Затова бих предложила на създателя на писмото да разбере обстановката обективно, да не упреква брачната половинка си, а да направи верните заключения. Това, което се случва в този момент в техните връзки,  желае схващане както от негова страна, по този начин и от дамата. Затова е добре да си приказват. Да обсъдят казуса. Разумно е да попитате брачната половинка си по какъв начин може да ѝ помогнете, какво би трябвало да се поправи в връзките. Нека тя показа своята позиция.

Трябва да има разговор, който може да помогне, да реши рецесията и да избави фамилията ви.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР