Жената, която беше затрупана от свлачище край Албена и претърпя

...
Жената, която беше затрупана от свлачище край Албена и претърпя
Коментари Харесай

Жената, която беше затрупана от свлачище край Албена, е в стабилно състояние

Жената, която беше затрупана от свлачище край Албена и претърпя незабавна интервенция, е в устойчиво положение. Другият потърпевш - брачният партньор й, през днешния ден беше опериран. Той е с по-леки пострадвания. 

Около три часа е траяла интервенцията на 61-годишната жена. 

" Беше и с доста огромно замърсяване вследствие земните маси. Възстановени са структурите на костите на меките тъкани и в този момент е под наблюдаване ", съобщи доктор Митко Георгиев, шеф на отделението по ортопедия в МБАЛ-Добрич.

Съпругът й, другият пострадал от свлачището, ще се възвърне бързо, споделят лекарите. 

Мъжът отхвърли да застане пред камерата ни, само че описа, че всичко е станало доста бързо. Видял по какъв начин дърветата от ската над заведението се движат. Решил, че е от мощния вятър, само че след секунди чул и тътена на свличащата се земна маса. 

По думите му, след трагичния случай през 2003 година, при който на същото място починаха двама души, свлачището било затихнало. До през вчерашния ден. А повода към момента не е ясна. 

" Причината най-вероятно са плитки подпочвени води. Плитките  нормално провокират такива процеси. Има премерване през 2020 година, което показва  по-високи равнища на тези води ", сподели зам.-кметът на Балчик Димитрин Димитров.

Според хората с парцели наоколо, построената преди година система за подсилване на свлачището не е довършена. Над ската били направени три водосборни шахти, които да водят подпочвените води. 

" Би трябвало тези шахти да бъдат отводнени с тръбопроводи до морето, а такива тръбопроводи няма “, изясни пред бТВ Владко Владев, притежател на заведение.

Очаква се Геозащита да създадат оглед на място, а до тогава крайбрежната алея ще остане затворена даже за пешеходци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР