Жената достига зрялостта си на около 40 години. На тази

...
Жената достига зрялостта си на около 40 години. На тази
Коментари Харесай

За всички, прехвърлили 40-те: Ако не искате здравето ви да се влоши, забравете за тези храни

Жената доближава зрялостта си на към 40 години. На тази възраст тя се усеща още млада по дух, само че в организмът й настъпват неизбежни промени в хормоналните равнища, които водят до съответни промени в положението на кожата, обмяната на веществата /метаболизма/ и уви – и на нервната система. Забавеният метаболизъм и снижаването на двигателната интензивност подготвят към бързо надебелявате. Затова, хранителният режим на една 40 годишна жена, не може да остане същия както при дамите на 30. Настъпват и проблеми с червата, защото еластичността на техните стени понижава, което утежнява изчистването им от отпадни и токсични артикули – следи се чест запек и отичане на корема.

Тук, вместо лекарства, по-добре е да се следва специфична диета, а това допуска нови корекции в хранителния режим. Сега съответно да ви дадем общи препоръки, които би следвало да спазвате, с цел да се погрижите за общото положение на организма си, в това число да поддържате обикновено за възрастта ви тегло.
Първо, намалете количеството на месото, преминавайки към меса с ниско наличие на мазнини /пилешко, дивечово, заешко/; нужните ви белтъци набавяйте посредством храни от растителен и млечен генезис. Затова включете в менюто си гъби, извара и немазно сирене. Второ, пийте чаша топла вода след пробуждане, както и сред храненията.

Ограничете кафето до 1 чаша на ден. Трето, не посещавайте заведенията за бързо хранене, откажете се от сладките газирани питиета, брашнени произведения, в това число сладкиши, снижете захарта до най-малко – всичко това доставя на организма ви така наречен „ бързи въглехидрати “ /вижте снимката/, които се усвояват с висока скорост, трансформирайки се в мазнини…
Четвърто, в случай че сте захласнати от избрани нездравословни хранителни артикули и ви е мъчно да се откажете от тях даже последователно, то хапнете такива, само че през първата половина на деня, комбинирано с богати на фибри артикули, да вземем за пример, две – три филийки пълнозърнест самун с тъничък пласт пчелен мед или конфитюр върху тях, или карамелизирани ябълки.

Пето, вземайте на ден до 3 ч.л. сусамено семе, в което се съдържат фитоестрогени – растителни аналози на женските полови хормони, с което ще регулирате метаболизма си и ще намалите „ неприятния “ холестерол. Шесто, ограничете до най-малко алкохола – чаша изсъхнало алено вино ви е достатъчна; по този начин ще поддържате тежестта си обикновено, а червата – в чудесно функционално положение. Седмо, най-малко един път седмично яжте мазна морска риба – съдържащите се в нея полиненаситени мазнини ще защищават кръвоносните ви съдове, ще усъвършенстват паметта ви, ще възстановяват еластичността и лъскавината на кожата и ще укрепват косата ви, придавайки й нужния искра! Осмо, приемайте храната на дребни порции през 2 – 3 часа; по този начин скъсявате времето, с цел да се почувствате гладни, а и ще ускорите метаболизма си. Уверяваме ви с това се привиква лесно… Сега остава да се „ вземете в ръце “ и да се почувствате една същинска, пълноценна и уверена жена!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР