Жена, преболедувала тежко COVID-19 през месец май, преди дни влиза

...
Жена, преболедувала тежко COVID-19 през месец май, преди дни влиза
Коментари Харесай

При няколко отрицателни и един положителен COVID тест - кой се зачита?

 Жена, преболедувала тежко COVID-19 през месец май, преди дни влиза за планова интервенция в болница. Бързият антигенен тест, който се прави на място е позитивен. Личният доктор слага под подозрение този резултат и назначава PCR тест. Той е негативен. След диалог с Министерството на здравеопазването излиза наяве, че се признава единствено позитивният резултат без значение с какъв брой негативни теста разполагате. Тази история и аргументите за нея от първо лице в студиото на " Социална мрежа " споделя дъщерята на карантираната жена – Анна Йончева. 

" Майка ми влезе за планувана интервенция. При приемането й в болница й направиха тест и той се оказа позитивен. Тя обаче към този момент беше преболедувала COVID-19 тежко. Личният доктор се усъмни в резултата от теста и й направи PCR, който излезе негативен. Правени са в един и същи ден с два часа разлика. Впоследствие от Министерство на здравеопазването ми споделиха, че се признава позитивният ", изясни тя.

Адв. Мария Петрова споделя, че евентуално казусът е бил в това, че в системата към този момент е бил регистриран позитивен тест и едно вероятно въвеждане на нов - отрицателен, може да се смята за недобронамерена интервенция за повдигане на карантината.

" Правилната реакция е да се направи още един надзорен тест, да се изпрати в Националната референтна лаборатория и тогава да се вземе решение. Веднъж въведена в системата, информацията не може да бъде променяна ", съобщи юристът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР