Жена от Тексас е обвинена в заплаха за убийство на съдия, наблюдаващ делото за намеса на Тръмп във федералните избори

...
Жена от Тексас е обвинена в заплаха в гласова поща
Коментари Харесай

Жена от Тексас е обвинена в заплаха в гласова поща да убие федералния съдия, който наблюдава наказателното дело на бившия президент Доналд Тръмп във Вашингтон, окръг Колумбия, за опитите му да отмени изборите през 2020 г.

Абигейл Джо Шри се обади в камарите на съдия Таня Чуткан на 5 август и остави гласово съобщение, заплашвайки да „убие всеки, който преследва бившия президент Тръмп“, според наказателна жалба.

Shry е обвинен в предаване в междудържавна или външна търговия на всяко съобщение, съдържащо заплаха за нараняване на личността на друг. Тя е задържана в очакване на процеса, според съдебните документи, а изслушването по гаранцията е насрочено за 13 септември.

„Ако Тръмп не бъде избран през 2024 г., ние идваме да ви убием, така че стъпвайте леко, кучка“, каза Шри в съобщението, според жалбата. „Ти си в полезрението ни, искаме да те убием.“

Разследващите заявяват в жалбата, че Шри продължава със заплахите си в записа, казвайки: „Ще бъдете насочени лично, публично, вашето семейство, всичко това“.

На 8 август Шри призна пред специалните агенти на Министерството на вътрешната сигурност, че се е обадила в кабинета на Чуткан, но че „не е планирала да пътува до Вашингтон, окръг Колумбия, или Хюстън, за да изпълни каквото и да е заявила“, се казва в жалбата.

CNN се свърза с офиса на обществения защитник в Хюстън, който представлява Шри.

CNN също се свърза с представител на Chutkan. Както беше съобщено по-рано, сигурността на окръжния съдия беше повишена във федералния съд във Вашингтон, окръг Колумбия.

Шри, според жалбата, също е отправил „директна заплаха да убие конгресменката Шийла Джаксън Лий, всички демократи във Вашингтон и всички хора в LGBTQ общността“.

CNN се свърза с офиса на тексаския демократ за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР