Жена от Търговище е била измамена по схемата оказване съдействие

...
Жена от Търговище е била измамена по схемата оказване съдействие
Коментари Харесай

Пенсионерка от Търговище даде около 4000 лв. и златни накити на ало измамници

Жена от Търговище е била излъгана по схемата „ оказване подпомагане на полицията за задържане на причинители на телефонни измами “, оповестиха от полицията.

На 9 март чрез позвъняване на стационарен, а след това и на мобилен телефон, 71-годишна самотноживееща жена, е била въведена в подвеждане.

Представил се за полицейски чиновник изискал от нея да помогне на негови сътрудници, осъществяващи сега акция за задържане на група причинители на телефонни измами.

Жената им е дала към 4000 лева и към 20 броя златни украшения . По случая е стартирано досъдебно произвеждане.

От полицията още веднъж припомнят на жителите да не се доверяват на хора, осъществили контакт с тях по телефона, и под никакъв претекст да не дават парични суми или полезности на непознати, показали се за длъжностни лица.

Нито полицейските чиновници, нито чиновници на която и да е друга институция у нас не желаят подпомагане от жителите по този метод и не предявяват сходни претенции по телефона.

При приемането на такова позвъняване е належащо хората неотложно да потърсят  контакт със своите близки и да алармират на тел. 112 или в най-близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи, на кмета на обитаемото място или на полицейския контрольор, отговарящ за региона им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР