Жена на 85 години от Берковица е била измамена вчера

...
Жена на 85 години от Берковица е била измамена вчера
Коментари Харесай

Възрастна жена от Берковица стана поредната жертва на телефонни измамници

Жена на 85 години от Берковица е била излъгана през вчерашния ден по телефона и е хвърлила от балкона си декоративна възглавничка с 4300 лв. в нея, 30 броя сребърни пари, една златна пара и златна верижка, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Измамата е станала по позната скица - жертвата е била въведена в подвеждане от чужд, показал се за криминалист, че оказва помощ на полицията да залови група нарушители и по тази причина трябвало да хвърли всичките си налични пари и полезности от терасата. Непознатият заречен, че след "приключването на интервенцията " парите ще й бъдат върнати персонално от него и виновността на нарушителите ще бъде потвърдена.

Възрастната жена почакала час да получи ново позвъняване от "полицая " и откакто той не се обадил - позвънила на телефон 112 и схванала, че е излъгана. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209 от Наказателен кодекс, прецизираха от полицейската дирекция в Монтана.

От началото на тази година в област Монтана са станали към 60 телефонни измами, при които жертвите са дали общо над 300 000 лв.. В някои от случаите вредата от една машинация мина 25 000 лв., в множеството случаи бяха дадени от 2000 до 6000 лв..

В средата на месец август полицията залови двама измамници от Вършец, в които бяха открити 24 000 лв.. Въпросните пари бяха върнати на три излъгани дами от Монтана. Въпреки акцията в локалните медии, листовките с инструкции по какъв начин хората да се пазят от измами по телефона, и други, подхванати от управляващите ограничения, измамите в Монтанско не стопират и постоянно възрастни хора дават последните си спестявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР