Жена и нейната 11-годишна дъщеря загинаха, а 9-годишният ѝ син

...
Жена и нейната 11-годишна дъщеря загинаха, а 9-годишният ѝ син
Коментари Харесай

Камион помете и уби майка и дъщеря в Германия, трима са ранени

Жена и нейната 11-годишна щерка починаха, а 9-годишният ѝ наследник беше ранен наред с още две дами, откакто камион се вряза в група пешеходци в центъра на югоизточния немски град Пасау, съобщи ДПА, като се базира на локалната полиция.

Майката е починала на място, а дъщерята е умряла по-късно в болница. Тежко ранена е 70-годишна жена, а травмите на друга – на 45 година, са леки. Ранените са били откарани в болница с хеликоптер. За момента положението на останалото без майка момче не е ясно, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицията заяви, че 63-годишният водач е правил доставка по нормален маршрут, когато е качил транспортното си средство на тротоара на комерсиална улица, с цел да заобиколи спрял рейс. Шофьорът, който също е с травми, е получил здравна помощ и по-късно е бил арестуван. Говорител на полицията не бе в положение да каже дали лидерът е бил под въздействието на алкохол или опиати.

Районът на нещастието, разиграла се към 9:50 сутринта локално време (10:50 бълг. вр.), е бил отцепен, като на място са пристигнали многочислени екипи на полицията, противопожарната работа и незабавната помощ.

Говорител на полицията отхвърли версиите, публикувани в обществени медии, че дейностите на водача може да са умишлени, с изказванието: " Твърдо уверени сме, че става въпрос за пътен случай ". Вътрешният министър на провинция Бавария, където се намира град Пасау, Йоахим Херман удостовери това мнение. " На този стадий няма улики за опит за ликвидиране или деяние с политически претекст ", съобщи той.

По случая тече следствие, с цел да се откри дали е налице неточност при ръководството на транспортното средство или повода е в механически проблем в камиона, който е бил откаран за обзор в полицията.

Херман и кметът на Пасау Юрген Дупер изрекоха съболезнования на роднините на починалите. Дупер съобщи за локалния в. " Пасау нойе пресе ", че е " надълбоко наскърбен и покъртен ". Пасау, който има население от близо 50 хиляди души, се намира на немската граница с Австрия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР