Железопътният транспорт в Германия е бил парализиран частично днес поради

...
Железопътният транспорт в Германия е бил парализиран частично днес поради
Коментари Харесай

Железопътният транспорт в Германия е парализиран частично от стачка

Железопътният превоз в Германия е бил неподвижен отчасти през днешния ден заради продължаващата стачка на заетите в бранша, проведена от немския синдикат на машинистите (GDL), съобщи ДПА.

Синдикатът прикани за 24-часов трудов митинг, който стартира в 22:00 ч. локално време (23:00 ч. българско време) в четвъртък. Профсъюзът упорства да бъдат понижени работните часове на чиновниците, които се трудят на смени.

Стачката визира както районните, по този начин и влаковете на дълги дистанции, оперирани от немския железопътен оператор " Дойче бан " (Deutsche Bahn). Държавната компания е подготвила изключително разписание за придвижването на железопътните композиции през интервала на трудовия митинг. 

" Дойче бан " е била принудена да анулира 80 на 100 от влаковете на дълги дистанции. Нарушенията при придвижването на районните композиции варират в другите провинции на Германия. Смята се, че стачката визира придвижването на хиляди влакове, макар че железопътната компания не е предоставила съответни данни.

Германският синдикат на машинистите даде обещание да не провежда трудови митинги по време на коледните празници, само че уточни, че стачките ще продължат през идната година, показва ДПА.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР