Желанието на кмета на Бургас Димитър Николов да превърне градския

...
Желанието на кмета на Бургас Димитър Николов да превърне градския
Коментари Харесай

Градският транспорт в Бургас: Защо се сочи за добър пример?

Желанието на кмета на Бургас Димитър Николов да трансформира градския превоз в по-удобен и желан от бургазлии, се трансформира в действителност. През 2016 година новата транспортна скица влезе в употреба с нови 67 рейса и бус ленти, само че не спря до тук. Само преди две години общинският транспортьор БургасБус се снабди с 56 нови електрически рейса по план за по-чист Бургас. А морската община се оказа единствена в страната, приложила система за бърза автобусна линия.
Бързите линии в действителност са ефикасни. От една страна по дължина обгръщат целия град. От друга страна в болшинството от трасето, по което се движат, има по този начин наречените бус ленти, което ни дава преимущество да не се затрудняват при придвижването при натоварените часове - часовете пик.
Петко Драгнев - шеф на общ. транспортьор „ ”БургасБус ”

За спазването на разпоредбите по транспортната скица следи и пътна полиция, която постоянно глоби водачи, навлезли в бус лентите.
Пътниците започнаха да избират градския превоз, с цел да не бъдат в тапите. 
Нина Пеева - водач на рейс

Много водачи слязоха от колите си и се качиха в общинските рейсове, за да  избегнат и проблемите с паркирането. И още - джебчийството и други закононарушения в градския превоз на морския град също спадат. А чиновниците не крият, че пасажерите са станали по-културни. В общинския транспортьор работят към 750 души, само че има дефицит на водачи и сервизни служащи. Въпреки това, транспортната мрежа свързва железопътната гара, автогарата, Летище-Бургас и терминал " Юг ", а измежду новостите в модернизацията са слагането на видеонаблюдение по терминали и рейсове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР