Желанието да бъде променен модела в управлението на столицата е

...
Желанието да бъде променен модела в управлението на столицата е
Коментари Харесай

Мая Манолова: Битката за кмет на София не е между ГЕРБ и БСП

Желанието да бъде изменен модела в ръководството на столицата е идеята, зад която съм застанала, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия претендентът за кмет на Содия Мая Манолова.

Основен неин приоритет е включването на жителите в ръководството на града.

Пълна цифровизация на Столична община и всеки един разход в действително време да може да бъде проследен от столичани. Пълна гласност на всички подписани контракти, всички публични поръчки да бъдат електронизирани, като бъдат качени на блокчейн платформа, безапелационна е Манолова.

Поех ангажимент, че ще въведа електронни референдуми, още веднъж основани на блокчейн технология, изясни Манолова като даде за образец с референдум дали столичани са съгласни за създаване на апаратура за обработката на боклука след неговото горене.

Като различен приоритет в програмата си, Манолова уточни построяването на детски ясли и градини.

Крайно време е децата на София да имат място в детските ясли и градини. Трябва да бъде летописи какъв брой са нужни. Терените, отредени за детски градини, които са частна благосъстоятелност, да бъдат отчуждени. Има такива терени, при една ясна воля, решения могат да се намерят, съобщи претендентът за кмет.

Аз съм изрично срещу сгъстяването на строителството в София, съобщи още Манолова. Тя предлага развиване на столицата на север с създаване, по думите й, на софийски "Бевърли хилс ", тъй че младежите от междинната класа да се снабдят със собствен дом.

Мая Манолова разяснява и тематиката с финансирането на нейната предизборна акция.

Кампанията ми се финансира от жители. По никакъв метод партийни централи, корпорации и компании не се включват във финансирането. Аз съм гражданска кандидатура, издигната от предприемчив комитет. От 4 години съм безпартийна и влизам в тази акция като самостоятелен претендент. Нека не забравяме, че в партиите също членуват жители и аз не ги разделям на леви и десни. Това, което сплотява партиите от ляво и от дясно, жителите, неправителствените организации, е желанието и волята да променим модела, по който се ръководи столицата, добави Манолова.

Ръководството на ГЕРБ в лицето на Борисов и Фандъкова, която е вторият човек в партията, доста желаят да показват борбата за София като борба сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Използвам случая да им кажа - няма да ви се получи, съобщи кандидат-кметът.

Манолова съобщи, че се упражнява напън върху хора от екипа й, получавани са закани.

Ще минат изборите и ще извадя всичко за натиска. Това ръководство е модел на страха, модел в който смъкват публицисти от ефир, арестуват фоторепортери. Благодаря на хората от екипа ми, които устояха, които имат гръбнак, храброст, добави Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР