Жегите в Русе и днес продължиха да поставят на изпитание

...
Жегите в Русе и днес продължиха да поставят на изпитание
Коментари Харесай

Къде се крият русенци от жегите

Жегите в Русе и през днешния ден продължиха да слагат на тестване жителите на крайдунавския град.
Русенският пристан, на брега на Дунав, е обичано място за разходка на русенци и гостите на града. Наскоро той беше освежен и уголемен, бяха направени детски площадки, подиуми за събития и сложени доста пейки.

Единственият минус съгласно русенци обаче, е дребното растителност, което в летните жеги се трансформира в проблем. Въпреки това след залез слънце тук могат да бъдат забелязани доста хора, които се разхождат или си почиват на брега на реката.

Освен кея на Русе, хората тук добре познават Младежкия парк, който притегля жителите на града с дебелите си сенки и необятни алеи с цветя. Той е и място за срещи на генерации русенци, които могат да седнат в някое заведение, да се разходят с велосипед или да оставят детето си умерено да играе.

Друго известно място е единствения настоящ скален манастир в България " Свети Димитър Басарбовски ", намиращ се в непосредствена непосредственост до Русе. Светата обител е и място за поклонение на румънски жители, които смятат светеца за настойник на столицата им Букурещ.

Оттук стартира и Природен парк " Русенски Лом ", едно от най- красивите места за разходка в Североизточна България.

Безспорно, едно от най- обичаните местности за почивка и развлечение е местността " Лесопарка " известна измежду русенци и като " Текето ". Със своите скрити алеи, гори и двете си езера, тук можете да прекарате цялостен без да ви омръзне. С огромното си езеро лесопарка Липник е притегателно място за доста фенове на риболова.

Но това несъмнено, са местата, които русенци употребяват за градска отмора - в дните, когато още не е пристигнало време за отпуск и отделяне от града.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР