Жан-Гислен Ла Фонта е изпълнителен вицепрезидент на Sixense Group. Усъвършенстван

...
Жан-Гислен Ла Фонта е изпълнителен вицепрезидент на Sixense Group. Усъвършенстван
Коментари Харесай

Жан-Гислен Ла Фонта: Пред инфраструктурата в България има сериозни предизвикателства за удължаване на жизнения й цикъл

Жан-Гислен Ла Фонта е изпълнителен вицепрезидент на Sixense Group. Усъвършенстван предприемач и водач с повече от 30 години динамично управление и новаторски кариерен път

ОБРАЗОВАНИЕ

1985 година, магистър по геология, Университет Париж VI: Пиер и Мария Кюри, Франция 1986 година, Следдипломна подготовка в региона на осведомителните системи, приложна за геологията, Университет Париж VI: Пиер и Мария Кюри, Франция

ТРУДОВ СТАЖ

1987 - 1996, SOLETANCHE Group - Франция

Проектен инженер: Проектиране и създаване на вградени осведомителни системи за ръководство и обработка на сондажни и фугиращи действия.

Пример за огромни и фундаментни планове: язовир Пиедра дел Агила (Аржентина), линиите на метрото Eile и Meteor (Париж), метрото в Кайро и други.

1997 - 2016 година

Основател и основен изпълнителен шеф на SOLDATA Group, под шапката на SOLETANCHE Group

SOLDATA е интернационална компания, която е профилирани в геотехнически, структурни и екологични мониторингови услуги за намаляване на рисковете при създаване и употреба на обекти.

SOLDATA открива, мери и моделира структурно, геотехническо и екологично държание на строителни планове (строителство на метрото, дълбоки ровове, язовири, автомагистрали, железопътни линии,...). Нашето преимущество е способността ни да трансформираме данните в информация.

От 2017 година

Изпълнителен вицепрезидент на SIXENSE Group, компания под шапката на групата SOLETANCHE FREYSSINET

SIXENSE е интернационална група с неповторимо предложение за съвещания, услуги на място и ръководство на данни за строителни и инфраструктурни планове.

 

Г-н Ла Фонта, съгласно Вас какво е положението на българската инфраструктура?

В SIXENSE Group ние преглеждаме инфраструктурата като жив актив, който би трябвало да се оправи със заобикалящата го комплицирана околна среда и по-силни ограничавания, като в същото време удовлетворява възходящите цели и условия. В България, както и във всяка друга страна от Европейския съюз, съществуват остарели инфраструктурни активи с техните характерни провокации за опазване и удължение на виталния им цикъл, както и настоящи планове (нова инфраструктура) с разнообразни такива (опазване на околната среда и дивата природа, устойчивост).

Има ли доста работа, която би трябвало да бъде свършена?

Инфраструктурните активи не са безконечни, изключително без уместно наблюдаване и поддръжка, тъй че постоянно има работа за извършване, без значение дали преглеждаме нови планове или се отнасяме към съществуващи активи.

Как се показва България във връзка с своята инфраструктура спрямо други страни в района?

България е един от районните първенци по асимилиране на средства, свързани с инфраструктурни планове, отпуснати от Европейския съюз. Също по този начин, когато реализираме такива планове, чакаме и да благоприятстваме нашето „ know-how “ в превъзмогването на провокациите пред инфраструктурните планове.

Има ли област, в която ситуацията на инфраструктурните обекти се разграничава фрапантно спрямо другите?

Има 2 категории инфраструктура: линейна и нелинейна. Под линейна инфраструктура разбираме транспортна инфраструктура: пътна и железопътна. За нелинейна инфраструктура ства въпрос когато имаме водни язовири, здания, функционални уреди и така нататък

И двете категории инфраструктури са изправени пред разнообразни и комплицирани провокации. За да усъвършенстваме ръководството им, би трябвало да направляваме, диагностицираме и да правим цифровото моделиране, с цел да достигнем по-добър разбор и схващане. Така че - да - има разнообразни структури с разнообразни провокации.

Кой е по-добрият вид - да се отстранят дефектите и да се модернизира остарялата инфраструктура или да се построи нова такава, от нулата?

Това в действителност зависи от случая. В Sixense Group използваме " холистичен метод ", което значи, че следим действителното положение, инспектираме, като събираме разнообразни данни (чрез Satellite InSAR, взимане на проби от материали), изчисляваме благодарение на нашата “голяма платформа от данни ” “BEYOND ” и оценяваме положението на остарялата инфраструктура, като предоставяме на нашите клиенти точното количество данни засягащи действителното положение, след което предлагаме набор от решения.

Наскоро по време на бизнес форума за самодейността „ Три морета “, който се организира в Любляна, беше декларирано, че на страните от Централна и Източна Европа са нужни вложения на стойност 500 милиарда евро до 2023 година, с цел да доближат равнището на инфраструктурата на Западна Европа. Как бихте коментирали това и в действителност ли е допустимо такава сума да бъде вложена за подобен къс интервал от време?

Най-вероятно да, с 500 милиарда евро, равнището на инфраструктурата на Централна и Източна Европа може да бъде увеличено, достигайки равнището на Западна Европа. Аз бих смятал 2023 като доста оптимистичен краен период за такова развиване и ще предвидя малко повече време.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР