Жълт код за силен вятър е обявен за днес за

...
Жълт код за силен вятър е обявен за днес за
Коментари Харесай

Дъждовно и ветровито време днес

Жълт код за мощен вятър е разгласен за през днешния ден за 13 области на страната, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология на своя уеб страница.

Предупреждението е в действие за областите Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Разград, Сливен, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. На тези места ще духа краткотрайно мощен южен вятър с пориви до 20 - 24 метра/секунда. Очаква се в следобедните часове вятърът да отслабне.

Жълт код за значителни превалявания е разгласен за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Днес ще е облачно, на доста места ще има превалявания от дъжд, по-значителни ще са по количество в южни региони и там ще прегърми. Ще духа сдържан, в източната половина от страната мощен вятър от юг-югоизток, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са най-вече сред 11° и 16°, в София - към 11°. През нощта против понеделник в североизточните региони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е най-вече сдържан. С него температурите ще се намаляват и тук-там там дъждът ще се примесва и ще минава в сняг.

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг, под 1800 m - от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 7°, на 2000 m - към 1°.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна, с превалявания от дъжд, на обособени места по южното крайбрежие съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е доста по-ниско от междинното за месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР