Жълт код за силен вятър е обявен за 9 области,

...
Жълт код за силен вятър е обявен за 9 области,
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в 9 области, остава студено

Жълт код за мощен вятър е разгласен за 9 области, демонстрира уеб сайтът на Национален институт по метеорология и хидрология - Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Пазарджик и Пловдив. В тези области духа северозападен вятър с пориви до 20-22 m/s. Вечерта вятърът ще отслабне.

През нощта облачността от запад ще продължи да понижава, над доста региони до ясно време. Значителна ще се задържи облачността единствено над Източна България, където на обособени места ще превалява дъжд и сняг. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува леден въздух. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°, в София към минус 2°. 

В сряда ще бъде студено и прохладно. Облачността ще е променлива и на обособени места, основно в Източна България, ще превали едва - дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София 6°-7°.

Над планините ще има променлива облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 8°.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често забележителна и ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимални температури сред 6° и 9°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР