Жълт и оранжев предупредителен код за обилни снеговалежи и за

...
Жълт и оранжев предупредителен код за обилни снеговалежи и за
Коментари Харесай

Жълт код в Пловдив за сняг, ето къде зимата ще се развихри

Жълт и оранжев сигнален код за значителни снеговалежи и за формиране на снежна завивка в осем области на страната, разгласи Националният институт по метеорология и хидрология.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология, предава Българска телеграфна агенция.

С оранжев сигнален код за снеговалежи за на следващия ден са областите: Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. В тези области се чака количество на дъжд за денонощието да доближи 30-40 литра на квадратен метър и да се образува снежна завивка към 15-20 сантиметра.

С жълт код за на следващия ден са областите: Сливен, Стара Загора и Пловдив. Количествата дъжд за денонощието в южните региони на тези области ще са до 20-25 литра на квадратен метър и ще се образува снежна завивка до 10-15 сантиметра. В северните региони на тези три области снежната завивка ще е до 10 сантиметра.

Свързани вести Сняг в Родопите провокира произшествия, има умрял човек Спряха придвижването на тежки камиони през проходите в Смолянско
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР