Жалбата на De-Cix беше отхвърлена в Лайпциг и немските шпиони

...
Жалбата на De-Cix беше отхвърлена в Лайпциг и немските шпиони
Коментари Харесай

Немски съд не видя нередност в дейността на германските шпиони

Жалбата на De-Cix беше отхвърлена в Лайпциг и немските шпиони могат необезпокоявано да продължат с дейностите си по подслушване на международните интернет връзки.
В края на предишния месец, делото, което най-големият интернет хъб в света – немския De-Cix заведе против немската работа за разузнаване BND, влезе в съда. Но административният съд в Лайпциг отсъди, че BND може умерено да пресича интернационалния трафик.

De-Cix е немска компания, чиито хъб във Франкфурт е най-голямата трафична пресечна точка в света, направляваща връзката, идваща от и към Китай, Русия, Африка и Близкия изток. Компанията ръководи съществени размери от данни – повече от шест терабайта в секунда минават през техните системи. По-рано тази година, De-Cix (собственост на eco Association, европейския интернет регулатор) оповестиха желанието си да закарат BND в съда, поради това, че подслушват освен интернационалния, само че и домашния трафик. Компанията декларира, че BND, сътрудник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати са прикачили т. Нар. „ Y-образни „ призми “ към фиброоптичните кабели на De-Cix, което обезпечава на сътрудниците нефилтрирано и цялостно копие на интернет потока.

Според административния съд в Лайпциг няма нищо нелегално в прехващането на домашния трафик, предава решението Агенция Франс прес – фирмите би трябвало да се съобразят с решение на вътрешния министър на Германия и да оказват помощ в наблюдението на стратегическите връзки, изисквано от BND.

De-Cix обаче не считат да стопират дотук и наподобява, че борбата иим с немската разследваща машина не е завършила. В изказване от края на тази седмица, компанията е уверена, че решението брани немската организация от търсене на отговорност за нарушение на законите на Германия, които не разрешават подслушването на домашните връзки и немското държавно управление е директно отговорно за това. От De-Cix обмислят и идната си стъпка – да стигнат до Конституционния съд.

SecurityWeek, от своя страна, припомнят, че немското общество е реагирало остро, когато преди пет години се появи Едуард Сноудън и разкри дейностите на АНС по надзор на интернационалните връзки, включително и на немските. Меркел, чиито телефон, след това се разбра, също е бил подслушван от американските шпиони, разгласи уверено, че следенето сред сътрудници не съществува. За да стане ясно по-късно, че BND интензивно е пособия на АНС да подслушва европейските сътрудници на Германия. Очаквано тематиката е сензитивна за огромна част от немците, които са били част от Германската демократична република и помнят Щази.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР