Жалба, пристигнала в последния момент по пощата, е напът да

...
Жалба, пристигнала в последния момент по пощата, е напът да
Коментари Харесай

Нова жалба стопира конкурса за 13-те градски линии

Жалба, пристигнала в последния миг по пощата, е напът да отсрочи за следващ път провеждането на търга за 13 автобусни линии. Това е съвсем половината от всички направления в Пловдив. Възражението е подадено до Комисията за защита на конкуренцията и би трябвало да изчакаме тя да се произнесе дали можем да организираме процедурата, или да я спрем, до момента в който се обясни въпросът, сподели за " Марица " зам.-кметът по превоза Златин Велев.

Офертите се подават до 23 ноември, а търгът е плануван за 24-и. Жалбата е подадена от компания " Пълдин Рент А Кар ", чиято съществена активност е отдаване на коли чартърен, а седалището е в Бургас. Търгът беше обжалван и от компания " Дрита ", само че тя не е упорствала да се спре процедурата. Обществената поръчка за линиите 1, 66, 7, 15, 29, 37, 222, 6, 18, 99, 16, 44 и 116 е за 10 години и на стойност близо 40 млн. лв.. Сега транспортите се правят от пловдивските компании " Автотранс - Чолаков ", " Хеброс бус " и " Мери транс ".

Преди една година същият конкурс за 13 линии беше стопиран по жалбата на асеновградската компания " Комексмаш " на Васил Пиронков. Наскоро той беше предизвестил пред " Марица ", че и този път ще има възражения против изискванията на търга. Според Пиронков не е редно, че общината дава всички 13 линии на един транспортьор. Преди няколко години отново по негова тъжба състезанието за други осем градски линии беше спрян за три години, до момента в който мине през Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд. най-после магистратите потвърдиха, че тръжната процедура е извършена законно.
тагове тъжба конкурс градски транспорт
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР