Жалба относно спорен документален филм на TG4 за експлозията в

...
Жалба относно спорен документален филм на TG4 за експлозията в
Коментари Харесай

Документалният филм на TG4 за експлозията в Creeslough е нарушил Закона за радиоразпръскване, регулаторът намира

Жалба по отношение на противоречив документален филм на TG4 за детонацията в село Creeslough в Co Donegal през октомври 2022 година, която умъртви 10 души, беше отчасти подкрепена от медийния наблюдаващ.

Coimisiún na Meán сподели, че документалният филм Iniúchadh TG4 – An Craoslach, който беше излъчен на 8 февруари 2023 година, е нарушил Закона за радиоразпръскването от 2009 година, като е предизвикал вреда/нарушение.

Медийният регулатор сподели, че TG4 не е показал в задоволителна степен, че е положил нужното внимание при излъчването на материал, който може да аргументи злополучие, изключително като се има поради, че е бил показан единствено четири месеца след нещастието и преди следствието на полицията на детонацията да завърши.

Това също постанови, че TG4 е можел да избегне причиняването на страдалчество на опечалените фамилии, като се е съветвал с тях преди предаването си.

Coimisiún na Meán, който размени Органа за радиоразпръскване на Ирландия за контрол на тъжби по отношение на телевизионни и радио прог...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР