Изявленията на външния министър на Литва Габриелиус Ландсбергис за разполагане

...
Изявленията на външния министър на Литва Габриелиус Ландсбергис за разполагане
Коментари Харесай

Захарова: Въздух под налягане са  думите на шефа на литовското външно министерство за ядрен чадър над Украйна

Изявленията на външния министър на Литва Габриелиус Ландсбергис за разполагане на нуклеарен чадър на НАТО над Украйна са „ въздух под налягане “, което не остава без диря. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова по радио Sputnik, отговаряйки на молба да разяснява съответните думи на литовския министър.

“Това е страна, която, коства ми се, не е съдействала с нищо фундаментално значимо или извънредно значимо за решаването на който и да е въпрос, обвързван с нуклеарната сигурност. Поне аз не знам нищо за това. Но в това време, подобен „ въздух под налягане “, не минава безследно “, означи дипломатът. Според нея като цяло някои райони по света ще си зададат въпроса за какво обособена страна има право на нуклеарен статут, заобикаляйки всичко, просто тъй като те са решили по този начин, до момента в който други страни в други елементи на света нямат право на това.

Захарова също не изключи, че Европейският съюз може да „ има потребност от нуклеарна Украйна “. „ Като вземем поради обстоятелството, че хора като [министъра на външните работи на Германия] Аналена Бербок са на власт в страните от Европейския съюз, не изключвам, че в този спектакъл на парадокса ще им би трябвало и нуклеарна Украйна. Те говореха за това. Или те, в краен случай, не опровергаха Зеленски, когато съобщи такава нелепост на Мюнхенската конференция “, означи Захарова.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР