Изявлението направи ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак, а

...
Изявлението направи ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак, а
Коментари Харесай

Зеленски призна само за 31 000 убити войници, Украйна обмисля да покани Русия на преговори

Изявлението направи ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак, а диалозите за мир би трябвало да се водят по изискванията на Киев
Украйна и задграничните ѝ сътрудници биха могли да поканят Русия на бъдеща мирна среща, на която да бъде разисквано преустановяване на продължаващата към този момент две години съветска инвазия, според изискванията на Киев , съобщи през днешния ден почитан украински формален представител, представен от Ройтерс.

Швейцария ще бъде хазаин на среща на върха за разискване на визията за реализиране на мир на украинския президент Володимир Зеленски, която по-късно би могла да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, сподели ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак.

" Може да има обстановка, в която ние дружно да поканим представители на Руската федерация и на тях да им бъде връчен проектът, ако този, който съставлява страната агресор в този миг, в действителност би желал да постави завършек на тази война и да се върне към обективен мир ", съобщи Ермак по време на излъчена по малкия екран конференция в Киев.

Зеленски за първи път разгласи своята формула за мир на среща на върха на Г-20 през ноември 2022 година. Формулата планува да бъде възобновена териториалната целокупност на Украйна и цялостно евакуиране на съветските войски.

Киев упорства, че няма да беседва с Москва, до момента в който всички съветски войски не изоставен украинската територия.

Кремъл споделя, че все още няма основа за мирни договаряния сред Русия и Украйна и че мирният проект на Киев е неуместен, защото изключва Русия, напомня Българска телеграфна агенция. 
Зеленски съобщи, че откогато съветските сили нахлуха в Украйна, са убити 31 000 украински бойци
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че откогато съветските сили нахлуха в Украйна, са убити 31 хиляди украински бойци, съобщи Ройтерс. 

Това е първият път, в който Украйна оповестява броя на убитите си бойци.

Украинският президент сподели още, че не може да разкрие броя на ранените украински бойци, защото това ще помогне на Русия при военното обмисляне.

" В тази война са убити 31 хиляди украински бойци. Не 300 хиляди, не 150 хиляди... Путин лъже за тези неща... Въпреки това загубата за нас е огромна ", посочи Володимир Зеленски.

Изявлението му буди съмнения, защото още в края на ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен загатна 100 хиляди жертви от украинска страна. Думите ѝ провокираха гневна реакция от страна на Киев и се наложи видеото с обръщението ѝ и текстът към него да бъдат. Обясненията от страна на Европейска комисия тогава гласяха, че упоменатите 120 000 включват 20 хиляди цивилни жертви и 100 000 убити и ранени бойци.

На конференцията Зеленски изрази убедеността си, че американският Конгрес ще утвърди нов огромен спомагателен пакет за Украйна, включващ военна и финансова помощ. Украинският водач акцентира, че страната му има потребност решението по този въпрос да бъде взето до месец.
Победата на Украйна във войната зависи от западната помощ, акцентира Зеленски.
Половината от обещаните западни оръжия се доставят със забавяне, сподели министърът на защитата

Половината от западните оръжия, обещани на Украйна, се доставят със забавяне, съобщи през днешния ден украинският министър на защитата Рустем Умеров, представен от Франс прес.

" Към сегашния миг задължението не е синоним на доставка, 50 % (от оръжията, за които са поети) задължения, не се доставят в точния момент ", съобщи министърът на конгрес, отдаден на втората годишнина от съветската инвазия в Украйна.

Заради тези закъснения " губим хора, губим територии ", добави той. Украинската войска, изправена пред извънредно сложна обстановка на фронта, таман се изтегли от своя бастион Авдеевка след месеци яростни боеве, изтъквайки дефицита на хора и муниции.

През последните дни украинският президент Володимир Зеленски неведнъж настоя пред западните си съдружници да доставят военната помощ в точния момент. Той прикани за повече муниции, системи за противовъздушна защита и изтребители на вчерашното виртуално съвещание на Г-7. Според него забавените доставки на оръжия са съдействали за неуспеха на контранастъплението на Киев през лятото на 2023 година
Премиерът Шмигал изиска от Съединени американски щати икономическа помощ в размер на $11,8 милиарда през тази година
Украйна чака да получи икономическа поддръжка от Съединени американски щати в размер на 11,8 милиарда $ през тази година, съобщи през днешния ден нейният министър-председател Денис Шмигал, представен от Ройтерс.

Киев е изправен пред дефицит на 37 милиарда $ в бюджета през 2024 година поради продължаващата две години съветска инвазия и разчита на западните сътрудници за тази жизненоважна помощ.

Шмигал изрази вярата по време на конгрес в Киев, отдаден на втората годишнина от съветското настъпление, че американските законодатели ще одобрят дълго чаканата икономическа и военна помощ. " Дълбоко сме уверени, че Съединени американски щати няма да изоставят Украйна ", сподели той, имайки поради помощта от 60 милиарда $, блокирана от месеци в американския Конгрес, съобщи Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР