Извинителната бележка на децата ще се дава и със задна

...
Извинителната бележка на децата ще се дава и със задна
Коментари Харесай

Извинителната бележка на децата и със задна дата

Извинителната записка на децата ще се дава и със задна дата, сподели по Нова ТВ министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.

Той посочи, че даже два дни по-късно, откакто детето се е разболяло, лекарят може да издаде документ.

Прегледът ще бъде регистриран в деня, в който се е случил

Прегледът ще бъде регистриран в деня, в който се е случил, само че лекарят ще реши от кой ден да издаде новата електронна извинителна записка, уточни Йоловски. Той прикани родителите да не отсрочват прегледите на болните си деца въобще.

В електронната трудова брошура ще бъдат “наливани ” всички данни, които има в Национална агенция за приходите за подписани контракти, уточни министърът.

Лекарят ще реши от кой ден да издаде новата електронна записка.

В електронната трудова брошура ще бъдат “наливани ” всички данни, които има в Национална агенция за приходите по подписани контракти, сподели той

Всички добросъвестни водачи ще бъдат облекчени с новата система за електронно връчване. Това ще става през новата система, в която всеки може да се записва с ПИК на Национална агенция за приходите или Национален осигурителен институт. Може да се употребява електронен автограф.

На едно място всеки ще вижда събрани издадените фишове. Преди това всеки ще получи имейл, с цел да види фиша си и да го заплати, сподели министърът.

За първи път системите на Министерство на вътрешните работи ще дават толкоз доста информация, уточни той.

От 1 октомври хартиената извинителна записка на учениците към този момент ще е електронен документ.

От лекаря до учебното заведение бележката ще пътува електронно и автоматизирано, сподели министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. Според него актуалната промяна ще бъде от изгода както за лекарите и учителите, по този начин и за учениците и техните родители.

Електронният документ се издава или от персоналния доктор, или от лекар-специалист в болничната или извънболничната помощ, като по този метод ще реализираме доста икономии и изгоди на всички лица по веригата.

Болният възпитаник отива при своя персонален доктор или различен експерт на обзор. Когато лекарят извърши този обзор, информацията от него се вписва в Националната здравно-информационна система. Това става  чрез профилирания програмен продукт. Още на този стадий автоматизирано се основава електронен документ, който доближава до Националната единна осведомителна система за учебно и предучилищно обучение.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР