Извинение от президента Румен Радев и осъждане на постъпката му

...
Извинение от президента Румен Радев и осъждане на постъпката му
Коментари Харесай

ГЕРБ поискаха извинение от президента и го "осъдиха"

Извинение от президента Румен Радев и наказание на постъпката му за недопускане на депутати при среща с кмета на Свищов, желаеха от ГЕРБ в декларация на парламентарната група прочетена от Цветан Цветанов.

Трябва да осъдим тази постъпка на президента, сподели Цветан Цветанов. Освен него на вчерашната среща сред президента Румен Радев и кмета на Свищов Генчо Генчев (БСП) не са били позволени регионалният шеф на Велико Търново Любомира Попова, заместник-областният шеф Детелина Борисова, ръководителят на Националното съдружие на Общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов (ГЕРБ), както и депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова.

" Задаваме си въпроса – дали президентът на страната, който при избирането му за подобен направи своите заявления и сподели, че ще бъде президент на всички българи, без значение от партийната принадлежност, вяра и етнос, го прави? ", сподели ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание. " Ако приемем, че президентът на страната е имал поверителен диалог с кмета и управлението на общината, можем да приемем за обикновено да не бъдат позволени депутатите, с цел да чуят тази информация, която той желае да показа. Но на срещата участват представители от президентската институция, включително и началникът на кабинета Иво Христов, който, доколкото сме осведомени от открити източници, не има достъп до класифицирана информация ", добави Цветанов. Според него в ден в който Свищов означи 140 години от освобождението си, политиците е трябвало да показват обединяване. Цветанов сподели, че до момента никой от президентите не си е разрешавал да не позволява народни представители и представители от изпълнителната власт на сходни работни срещи и добави, че на срещата не са били позволени водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и други народните представители.

Президентът ще откри време метод да се извини, сподели още Цветанов.

Парламентът ще разиска основаването на анкетна комисия, която да ревизира дали президентът Румен Радев е въздействал при избора на нов за Военновъздушни сили изтребител по искане на ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР