Известно е, че физическите упражнения имат благотворен ефект върху сърцето

...
Известно е, че физическите упражнения имат благотворен ефект върху сърцето
Коментари Харесай

Спортувайте, за да намалите риска от глаукома

Известно е, че физическите извършения имат благоприятен резултат върху сърцето и способстват за понижаване обиколката на талията. Но какво е въздействието им върху зрението?

Учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис анализирали данни за здравословното положение на възрастни американци и открили, че за физически най-активните хора рискът от глаукома е със 73 на 100 по-малък спрямо този за физически минимум дейните човеци, осведоми Юнайтед прес интеренешънъл. 

При всяко 10-минутно увеличение на умерената до тежка физическа интензивност седмично рискът от развиване на глаукома понижава с 25 на 100, сочат резултатите от проучването.
Глаукомата е измежду най-честите аргументи за слепота в Съединени американски щати.

" Получените резултати навеждат на мисълта, че намаляването на риска от глаукома не би трябвало да се свързва просто с физическа интензивност. Хората, които правят високоскоростни извършения и вършат повече крачки, до момента в който вървят или бягат, са с по-малък риск от глаукома спрямо индивидите, чиито извършения са нискоскоростни и включват по-малко крачки ", съобщи ръководителката на проучването Виктория Ценг. 

Някои проучвания заключиха, че физическите извършения трансформират притока на кръв в очите и очното налягане, които могат да повлияят върху риска от глаукома. Нужни са обаче спомагателни проучвания, преди да се формулират лекарски рекомендации, свързани с физическата интензивност и риска от глаукома, означиха учените. 

Резултатите от проучването бяха показани на годишна конференция на Американската академия по офталмология в Ню Орлиънс.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР