Известният туристически обект Мачу Пикчу, който се смята за едно

...
Известният туристически обект Мачу Пикчу, който се смята за едно
Коментари Харесай

Стотици туристи на Мачу Пикчу се оказаха блокирани заради протестите на местните

Известният туристически обект Мачу Пикчу, който се счита за едно от новите седем чудеса на света, беше затворен от управляващите на Перу за неопределен срок. Причината са продължаващите митинги против новия президент на страната.

Демонстрантите в Перу упорстват за нови избори и приканват новия президент Дина Болуарте да се отдръпна. Протестиращите също по този начин желаят предшественикът Педро Кастийо, който беше свален и сега се намира в пандиза с обвиняване за протест и скрит план, да бъде освободен. Кастийо се счита от стачкуващите за законния водач на Перу. При митингите бяха убити десетки.

Правителството споделя, че е затворило мястото и пешеходната пътека на инките, която води до него, с цел да отбрани туристите и жителите.

Стотици хора бяха блокирани с часове в подножието на цитаделата на инките от 15-ти век, само че към този момент са избавени, предава BBC.

В четвъртък влаковите релси бяха развалени, поради което стопираха и железопътните услуги до Мачу Пикчу. Това остави 418 души блокирани на мястото.

Gracias al trabajo coordinado entre todos los integrantes de la Red de Protección al Turista, esta tarde se logró el traslado de 418 visitantes nacionales y extranjeros, desde Machupicchu pueblo hasta la capital del Cusco. (1/2)
— MINCETUR
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР